Uşak’ta 240 gram ekmek 2,5 TL oldu

İlimize ekmek fiyatları 2 TL den 2,5 TL’ye çıktı.
Uşak’ta 240 gram ekmek 2,5 TL oldu

Alınan zam kararı yurttaşlar tarafından tepki ile karşılanırken, fırıncılar, zamlara gerekçe olarak artan üretim maliyetlerini gösterdi.

Bundan 5 ay önce 260 gram ekmek 2 TL’ ye satılırken, Ekim ayında gramajı 230 grama düşmüş yine 2 TL’den satışa çıkarılmıştı. Son yapılan zamla 240 gram ekmek 2,5 TL’den satışa sunuldu.

Son 2 haftada 200 TL olan un çuvalı 160 TL zamlanarak 360 TL olduğunu hatırlatan Uşaklı fırıncılar, “Yağın bile tenekesi 300 TL’yi geçti. Akaryakıt, maya her şeyin maliyeti çok arttı. Yılbaşından sonra işçilik ücretleri de artacak. Aslında 2,5 TL maliyetin biraz üzerinde bir fiyat. Bizde fırıncı esnafı olarak vatandaşımız mağdur etmek istemiyoruz. Ancak döviz kurlarında yaşanan artıştan dolayı maliyetler durmadan artıyor. Ekmeği satabileceğimiz en düşük fiyattan satıyoruz” dediler.

Görüşlerine başvurduğumuz Uşaklılar da; “Kış günü ekmeğe yapılan zam, özellikle dar gelirli aileleri çok güç durumda bıraktı. Evimize 5 ekmek alıyorsak bundan sonra 4 ekmek alacağız. Bu karakışta Allah yardımcımız olsun” şeklinde yakındı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler