Vali Kocabıyık’tan Miraç Kandili Kutlaması

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, yayınladığı Miraç Kandili mesajında; “Miraç, Mukaddes Bir Yolculuk, Miraç Bu yolculuk; arınmadır, samimiyettir” dedi.
Vali Kocabıyık’tan Miraç Kandili Kutlaması

Kocabık mesajında; “Yüce Allah’ın lütfettiği faziletli ve feyizli mukaddes bir gece olan Miraç Kandili, Efendimizin Mescid-i Harâm’dan  Mescid-i  Aksâ’ya oradan da Allah’ın huzuruna çıktığı yolculuktur. Bu yolculuk, insanoğluna yol gösteren bir rehberdir.

 “Miraç” Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) göğe yükselişini ve Allah’ın huzuruna çıkışını anlatır.  Bu gece, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’de “Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescidi Haram’dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, layıkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.” şeklinde anlatılmaktadır.

Bu mübarek gece, Allah’ın sonsuz rahmetine ve merhametine ulaşmak için bir fırsattır. Bu gece, manevi duyguların ve farkındalığın artması, merhameti azalan kalplerin kurtuluşu için imkândır. 

Bu mukaddes gecenin anlamını idrak ederek ruhumuza, aklımıza, kalbimize güzellik getirmesini; toplumumuzda huzuru arttırmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Miraç gecesini tebrik ediyor; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirip, barış ve huzura vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

(AYŞEGÜL ÇAMLI / HABER)

İlgili Haberler