Uşaklı genç sporcu ülkemizin ve Uşak’ın gururu oldu

Hırvatistan'ın Split kentinde düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası'nın ilk gününde, Eşref Apak ve genç sporcu Uşaklı Özlem Becerek altın madalya kazanırken, Emel Dereli bronz madalya elde etti.
Uşaklı genç sporcu ülkemizin ve Uşak’ın gururu oldu

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yapılan açıklamasına göre, bu yıl pandemi nedeniyle gecikmeli yapılan Avrupa Atmalar Kupası'nın ilk gününde çekiç atmada Eşref Apak, 23 yaş altı kadınlar disk atmada ise Özlem Becerek şampiyonluğuna ulaştı.

Çekiç atmada beşinci olimpiyat deneyimine hazırlanan Eşref Apak, 75.99'luk derecesiyle adını zirveye yazdırdı. Dört dünya şampiyonluğu bulunan Polonyalı Pawel Fajdek ve eski olimpiyat şampiyonu Krisztian Pars'ın da olduğu güçlü rakiplerini geride bırakan Eşref, kariyerinde ilk kez bu kupada altın madalya aldı. Eşref, Avrupa Atmalar Kupası'nda daha önce birer gümüş ve bronz madalya elde etmişti.

UŞAKLI KIZIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

23 yaş altı kadınlar disk atmada favori olarak gösterilen Özlem Becerek, 57.02'lik dereceyle kürsünün zirvesine çıktı. Yarışmayı en yakın rakibinin 1 metre 54 santimetre önünde kazanan Özlem, kariyerine Avrupa Kupası şampiyonluğunu da ekledi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ta Avrupa Şampiyonu Uşaklı Özlem Becerek’i valilik sosyal medya sayfasından;

“Uşak’a ve ülkemize bu gururu yaşattığın için teşekkür ederiz Özlem!

Hırvatistan’ın Split kentinde düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası’nda Uşaklı sporcumuz Özlem Becerek, U23 disk atma kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu. Özlem kızımıza başarılarının devamını diliyorum” şeklinde tebrik etti.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler