Türkiye'de Eris alarm verildi! 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı ve maske takma zorunluluğu geri dönüyor
Türkiye'de Eris alarm verildi! 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı ve maske takma zorunluluğu geri dönüyor - 2019 yıl sonunda Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan gizemli hastalık bir anda tüm dünyanın gündemine oturmuştu.
Hastalık kısa sürede tüm dünyaya yayılırken Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmiş, 2020 senesinde tüm dünyada büyük bir panik yaşanmasına neden olmuştu. Pek çok ülkede milyonlarca insanın ölmesine neden olan Covid-19 salgını 2021 senesinde bulunan aşı sayesinde etkisini yitirmişti. Ancak ortaya çıkan yeni mutasyon nedeni ile bir kere daha alarm durumuna geçildi.
ERİS VARYANTI NEDENİ İLE BU SENE KORANAVİRÜS SALGINI YASAKLARI GERİ GELİR Mİ, MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU OLACAK MI?
Yaşanan yeni varyantı değerlendiren Medicana International İzmir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sarhan Sakarya, “Toplumsal bağışıklığın edinilmiş olması, bu mutasyonu halen kolaylıkla alt edilebiliyor. İleri yaştakiler, diyabet, kalp, akciğer hastalığı gibi hastalıkları olan riskli gruplardakilerin bir doz daha aşı yaptırarak kendilerini korumaya almaları önerilebilir.
Dünya Sağlık Örgütü; maske, mesafe, hijyen gibi önlemlerin uygulanmasını tavsiye ediyor. Kış aylarını tekrar maskeyle geçireceğimiz anlamı buradan çıkarılabilir” diyerek maske zorunluluğunun geri gelebileceğini ifade etti. İngiltere’de, Covid-19 Omicron varyantının alt türevi olan Eris'in ülke genelinde yayıldığını duyurulmuş yapılan açıklamalar tüm dünyanın teyakkuz durumuna geçmesine neden olmuştu.
65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GERİ GELİR Mİ?
Hastalığın aşılama nedeni ile etkisinin eskisi kadar olamayacağı ifade edilirken Prof. Dr. Sarıkaya "En önemli faktör, yaş faktörü. Ayrıca diyabet, kalp, akciğer hastalığı gibi hastalıkları olan riskli gruplardaki insanlar, önümüzdeki dönemde bir doz daha aşı yapılması durumunda muhtemel hastaneye yatışların önüne geçeceği düşünülmekte. Yaş grupları ve risk faktörlerinin bir doz daha aşı yaptırarak kendilerini korumaya almaları önerilecektir.
BİM'den süt yoğurt ve peynir alanlara son dakika duyurusu geldi!
Okulların açılmasına sayılı saatler kala SİL BAŞTAN değişti! Öğrenciler veliler öğretmenler dikkat
AFAD 10 il için afet uyarısı yaptı! Bu illerde yaşayanlar ACİL önlem alsın
Şu anda Dünya Sağlık Örgütü, önlemleri gevşetmişken, tekrar önlemlerin sıkılaştırılması için gerekli bilgilendirmelerde bulunuyor. Maske, mesafe, hijyen gibi önlemlerin uygulanmasını tavsiye ediyor. Kış aylarını tekrar maskeyle geçireceğimiz anlamı buradan çıkarılabilir” diyerek kış mevsiminin etkisini arttıracağı Aralık, Ocak ve Şubat aylarına dikkat çekti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.