Tüm kiracıları ilgilendiriyor! Ev sahiplerini kendi tuzaklarına düşüren formül!
Ev sahipleri içerisinde fırsatçılık yapanların kiracılara yönelik hamleleri sürekli gündem oluyor. Fırsatçı ev sahipleri daha yüksek kira geliri elde edebilmek için her yolu denerken bu durum en çok da böyle bir amacı olmayan diğer ev sahiplerini etkiliyor. Fırsatçı ev sahipleri yüzünde yüzde 25 kira zammı sınırlaması uygulanırken kira geliri ile geçinen ev sahiplerinin gelirleri son 2 yılda dibe vurdu.
KENDİ TUZAKLARINA DÜŞÜYORLAR!
Ev sahipleri için her yıl kiracı değişmek oldukça kazançlı oluyor. Bir kiracının evden çıkarılması ise hiç de kolay değil. Kira sözleşmeleri kiracılara bu açıdan geniş haklar tanıyor. Ancak ev sahipleri bunu tahliye taahhütnameleri ile aşabiliyorlardı. Kiracılar ise ev sahiplerinin kendilerine kurdukları tuzağa karşı bir formül geliştirdiler.
Ev sahipleri tahliye taahhütnamesi olmadan kiracıya ev vermeyi kabul etmiyorlar. Kiracılar da kiralık ev bulamayacakları için ev sahiplerinin bu taleplerini kabul etmek zorunda kalıyorlar. Ev sahibine tahliye taahhütnamesi veren kiracı evden çıkacağı tarihi taahhüt edip kira sözleşmesini uzatabilecek hakkını ev sahibine devrediyor.
Dolar kurunun 60 TL olacağı tarihi açıkladı! Selçuk Geçer'den yine çılgın tahmin!
Yasal düzenleme geliyor! Emeklilik yaşları 6 yıl düşecek!
Borsa düşüyor! Uzmanlardan "Sakın bunu yapmayın" uyarısı geldi
Tahliye taahhütnamesinde yazılı olan süre geldiğinde ise ev sahibi kiracının kapısını çalıyor. Ya fahiş oranda kira zammı yapmak istiyor ya da evden çıkmasını talep ediyor. Kiracı ise ev bulamayacağı ve taşınma masrafları olacağı için istemeyerek de olsa ev sahibinin fahiş zam talebine boyun eğiyor. Buraya kadar ev sahipleri için kurulan tuzak tıkır tıkır işliyor. Ancak kiracılar bu sisteme adeta çomak sokacak formülü buldular.
Ev sahibi kiracının imzaladığı tahliye taahhütnamesini işleme sokması durumunda icra dairesi üzerinden kiracının tahliyesini sağlayabiliyor. Ancak kiracılar kendileri hakkında başlatılan işleme itiraz edip tahliye taahhütnamesindeki imzanın kendilerine ait olmadığı belirtip işlemi durduruyorlar. Bu durumda ev sahibinin sulh hukuk mahkemesine giderek dava açması gerekiyor.
Tahliye taahhütnamesini mahkemeye taşıyacak olan ev sahibi yaklaşık 2 yıl sürecek bir dava sürecini başlatacaktır. Bu süre içerisinde kiracı evde oturmaya devam edecek ve yüzde 25 oranında kira zammı yapacak. Ev sahipleri yüksek kira geliri beklerken bir anda kendi kurdukları tuzağa düşüp ipleri kiracının eline teslim ediyorlar.