Tüm kiracıları ilgilendiriyor! Bu belgeye sakın imza atmayın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında adeta akıl oyunları oynanmaya başlandı. Ev sahipleri kiracıları kolay yoldan evden çıkarmanın yolunu buldular.
Tüm kiracıları ilgilendiriyor! Bu belgeye sakın imza atmayın!

Ev sahipleri ile kiracılar oldukça sancılı bir ilişki içerisinde kendilerini buluyorlar. Ekonomik koşullar, daha fazla kazanç arzusu gibi nedenlerle ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya kalıyorlar. Ev sahipleri de kendilerine avantaj sağlayacak her yolu deniyorlar.

HER YIL KİRACI DEĞİŞSİN İSTİYORLAR

Ev sahipleri için eski kiracı fobisi başladı. Eski kiracı demek daha az kira geliri elde etmek anlamına geliyor. Kira fiyatları hızla yükselmeye devam edince kiracının 1 yıldan fazla bir evde kalması ev sahibi için kiraya az zam anlamına geliyor. Bundan dolayı ev sahipleri her yıl kiracı değiştirmek istiyorlar. Bunun da kanuni yollarla gerçekleşmesinin yollarını uygulamaya sokabiliyorlar.

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ İLE MÜMKÜN!

Bir ev sahibi eğer kiracısından geçerli bir tahliye taahhütnamesi almışsa her yıl kolay bir şekilde kiracıyı evden çıkarabilir. Evden çıkarmasa bile kiracısını fahiş kira zammına ikna edebilir. Ya çık ya zammı kabul et teklifi karşısında kiracı daha ucuza ev bulamayacağını bildiği için ev sahibinin zam teklifini istemeyerek de olsa kabul ediyor.

İMZALAYAN YANIYOR!

Tahliye taahhütnameleri yasal belgelerdir ve tek taraflı irade beyanıdır. Kiracı bu belge ile ev sahibine belirlenen tarihte evden çıkacağını ve zorluk çıkarmayacağını taahhüt etmektedir. Ev sahibi de bunu işleme koyarak kiracıyı evden çıkarabiliyor. Kiracının tercihi olan bu durum ev sahibinin de kozu oluyor. Ancak imzalanan tahliye taahhütnamesinde çok önemli bir detay bulunmaktadır. Eğer tarih yazılmamış ve boş bırakılmışsa ev sahibi bu belgeyi istediği an işleme koyabiliyor. Örneğin bir kiracı ev kiralamış olsun ve kuralına uygun şekilde tahliye taahhütnamesini ev sahibine versin. Eğer tarih alanı boşsa ev sahibi kiracıyı daha 2. ayında evden çıkarabilir. Bu duruma düşmemek için kesinlikle tarihi yazılmamış tahliye taahhütnameleri imzalanmamalıdır. Eğer imzalanmışsa buna dair gerekli itirazlar yapılmalıdır.

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ NASIL GEÇERLİ OLUR?

Tahliye taahhütnameleri şu şekillerde geçerli olabilir:

-Tahliye taahhütnameleri yazılı olmalıdır
-Kesinlikle kira sözleşmelerinden en az 1 ay sonra yapılmış olmalıdırlar
-Tahliye tarihi gün, ay ve yıl olarak çok açık şekilde yazılmalıdır
-Kiralanan evin adresi şüpheye yer bırakmayacak şekilde yazılmalıdır
-Kiralanan ev aile konutu olarak kullanılıyorsa diğer eşin de imzası olmalıdır