Spil Dağında yaban hayatı unutulmadı

Manisa’nın eteklerinde bulunan Spil Dağı Milli Parkı kar yağışına teslim oldu. Yoğun kar yağışına teslim olan bölgede yaban hayatı da unutulmadı.
Spil Dağında yaban hayatı unutulmadı

Uzun zamandır mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının dün yerini yağışlı ve karlı havaya bırakmasının ardından 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı’nın da karla kaplanmasına neden oldu.

27 Ocak tarihinde gece saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından başlayan kar yağışı Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nı beyaza bürüdü.Spil Dağı Milli Parkı'nda 5 santimetre olan kar kalınlığı zirveye doğru 15 santimetreye kadar ulaşırken yabani hayvanların besin bulması da zorlaştı. 

SPİL DAĞINDA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR 

Manisa’nın eteklerinde yer alan Spil Dağı Milli Parkı'nda 15 santimetreye ulaşan kar kalınlığında yaban hayvanlarının aç kalmaması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü harekete geçti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından bulunan parkta yaşayan kuzgun, gelincik, yaban tavşanı, yaban domuzu,  yılkı atları, tilki, kızıl geyik, ak kuyruksallayan, kurt ve kuşlar için yemleme çalışması yapıldı.

Yaban hayvanları için doğada yemleme çalışması yapıldığı bildirildi. Spil Dağı Milli Parkındaki yemleme çalışmasına Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Adil Şencan, Spil Dağı Milli Park Müdürü Halil Ernalçacı ve milli parklar personeli katılırken çalışmanın aralıklarla devam edeceği aktarıldı. 

MİLLİ PARKALR BÖLGE MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü içinde yer alan Spil Dağı Milli Parkı’ndaki çalışma hakkında bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Adil Şencan, ''Spil Dağı Milli Parkı 1968 yılında 6801 hektar saha olarak ilan edilmiş. Çok sayıda endemik bitkinin yanı sıra sadece burada yetişen 78 tane endemik bitki türü bulunmakta. Bizim buradaki gayemiz yaban hayatını korumak için kış şartları başladı ve yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için pazar artığı yonca gibi yemleri bırakıyoruz. 2022 yılında 4. Bölge Müdürlüğü olarak 155 bin kilo doğal yemi doğaya bıraktık. Bu sene de kış şartlarının başlamasıyla ihtiyaç olacak yemleri doğaya bırakacağız. Gayemiz doğal dengenin desteklenmesi ve artırılmasıdır. Mevsimin ilk karı bizim için sevindirici. Mevsimsel olarak çok kurak bir sezon yaşıyorduk. Neredeyse 3 aydır tek damla yağış almadık. Bu doğal dengeyi de bozmakta. Bunun yaz mevsimine de etkisi çok fazla. Yazın çok kurak ve orman yangınları olarak çok sıkıntılı periyoda giriyor. Yağışların dengeye oturması ve ilk karın yağması bizleri sevindirdi.'' ifadelerini kullandı.