SMA Hastası Fatma Gül Koç için kurtuluş ümidi var

Doğuştan SMA hastası 7 yaşındaki Hatice Fatma Gül Koç’u tedavisi için ABD kabul etti. Ancak 200 bin Euro daha para bulunursa küçük kız 1 yıl ABD’de tedavi göreceği parayı tamamlamış olacak.
SMA Hastası Fatma Gül Koç için kurtuluş ümidi var

Sivaslı ilçesinin Yayalar köyünde yaşayan Hatice Fatma Gül Koç, doğuştan SMA hastası oldu. Tır Şoförü olan baba Himmet Koç ve annesi, çocuklarının tedavisi için gerekli paranın büyük bir bölümünü eş ve dostlarının da yardımı ile buldu.

Koç ailesine bir müjdeli haberde Amerika’dan geldi. ABD tedavi için küçük kızı ülkesine kabul edeceğini bildirdi. Bayram bitimi (Pazartesi günü) küçük kızın pasaport işlemlerine başlanacağı da öğrenildi.

Baba Himmet Koç, sosyal medya sayfasından mutluluğunu; “7 yaşında olduğu için ilaç alamaz diyen bazı insanlar vardı. Canım kızım Amerika dan müjdeli haberin  geldi. Artık ilacına kavuşacaksın. Biz her zaman Allah’a inandık. Allah’dan başka ilah yoktur” şeklinde ifade etti.

200 BİN EURO DAHA GEREKİYOR

Yayalar Köyü Muhtarlığı Muhtarlığı da Fatmagül bebek için beklenen umut  verici müjdeli haber geldiğini belirterek şöyle bir yardım çağrısı yaptı:

“Fatmagül bebeğimizi önce Allah’ın izni sonra da sizlerin yardımı ile tedavi ettirmek için 200.000 euro ya ihtiyaç kaldı. Uçak bileti dahi alındı. Fatmagül bebeğimiz ve ailesi 1 yıl boyunca tedavisi için yurt dışında kalacaklar.

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. İnşallah Allah’ın izniyle 1 yıl sonra Fatmagül bebeğimiz ayağa kalkarak parklarda oynamaya başlayacak. Kendi yemeğini kendisi yiyecek. Lütfen biraz empati kuralım diyeceğim ama empati kurarken bile insana zor gelen şeyleri ailesi her gün yaşıyor.

 Lütfen karınca kararınca herkes destek olsun kalan parayı ne kadar kısa sürede tamamlarsak Fatmagül bebeğimizin tedavisi de o kadar kısa sürede başlayacak. Hep beraber bu sevinci Fatmagül bebeğimize ve ailesine yaşatmak için herkesi desteğe bekliyorum.”

ZİRAAT BANKASI

TR71 0001 0005 3696 0677 6350 01

ALICI

FATMA GÜL KOÇ

AÇIKLAMA: Tıbbi Medikal Giderleri İçin

SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler