Meteoroloji'den son dakika bu akşam açıklaması geldi! O şehirde yaşayanlara kritik uyarı yapıldı

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haberler gündemde yer edinmeye devam ediyor.
Meteoroloji'den son dakika bu akşam açıklaması geldi! O şehirde yaşayanlara kritik uyarı yapıldı

Meteoroloji'den son dakika bu akşam açıklaması geldi! O şehirde yaşayanlara kritik uyarı yapıldı - Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haberler gündemde yer edinmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı resmi kaynaklar tarafından gelen açıklamalarda vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Ülke genelinde bu yıl mevsimin geciktiğine dair yorumlar gelmeye devam edrken kar yağışları da oldukça geç yurt genelinde etkisini gösterdi. Ocak ayı sonu ve Şubat ayı itibariyle yurtta kar yağışları tekrardan başlarken Meteoroloji'den gelen uyarı niteliğinde ki açıklamalara da vatandaşlar dikkat veriyor.  Kar yağışları için tarihler gelmeye devam ederken hangi bölgelerde etkili olacağı ve uyarılara dair detaylarda pekişti.

"BU AKŞAM DİKKAT"

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile birlikte bazı bölgelerde kar yağışının etkisini göstereceğini ifade ederken, çığ tehlikesine karşılık da uyarılarda bulundu.

Kerem Ökten sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada:'' Bu akşam İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da kar yağışları bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyıları kuvvetli yağmur alırken, iç kesimleri ve özellikle Ayder tarafı yoğun bir kar alacak. Çığ tehlikesi var. Dikkatli olunmalı...'' ifadelerine yer verdi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

İÇ ANADOLU:  Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kayseri çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun yükseklerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olmak üzere kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere kıyı kesimlerinin yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat'ın doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinde kuvvetli yağmur yükseklerinde kuvvetli karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

Gelen bu açıklamalar sonrasında vatandaşların dikkatli olması ve önlemlerini de alması gerektiği ifade edildi.

İlgili Haberler