Meteoroloji'den uyarı geldi! Hava sıcaklıkları düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının düşeceği uyarısı verildi. Kar ve sağanak yağış için uyarı veren Meteoroloji bölge bölge hava tahmin raporunu yayınladı.
Meteoroloji'den uyarı geldi! Hava sıcaklıkları düşüyor

Meteoroloji'den uyarı geldi! Hava sıcaklıkları düşüyor: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni haftanın hava tahmin raporu yayınladı. Tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak olan yağış uyarısında bulunuldu. Hava sıcaklıkları iyiyden iyiye düşecek. Havalar bu günlerin tam tersi olacak. Meteoroloji kritik iller için kar yağışı ve yağış uyarısında bulundu. 

KAR VE SAĞANAK YAĞMUR UYARISI!

Hava durumunda son dakika raporları Meteoroloji tarafından yayınlandı. Yayınlanan hava tahmin raporlarına göre ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Artvin'in  iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmekte. Siirt, Hatay ve Rize çevresi için ise yağmurlu hava hakim olacak. 

ÇIĞ UYARISI 

Bunların yanında İç ve Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları ile pus ve sis gibi doğa olayları gözlenecek. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin eğimli ve yüksek kesimlerinde ise yoğur kar yağışından dolayı çığ tehlikesi bulunmakta. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kısımları ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi olduğundan dolayı bu bölgelerde tedbirli davranılması gerektiği konusunda Meteoroloji'den uyarı geldi. 

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verdi;

"Bugün salı. Doğu Anadolu'nun kuzeyi, doğusunda kar yağışı var. Akşam sadece Artvin'de olacak. 

Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda lodos etkili. Diğer bölgeler parçalı bulutlu. Hava sıcaklığı artmaya devam ediyor." dedi.

İlgili Haberler