Kiracının suyunu kesen ev sahibine ne ceza verilir?
Kiracılar ile ev sahipleri son 2 yıldır çok fazla karşı karşıya gelmeye başladılar. Ev sahiplerinin bir kısmı eski kiracıları evlerinde istemiyorlar. Bunun için de her türlü yol denenerek kiracının evden çıkarılması amaçlanıyor. Ev sahibi de kiracının evden çıkmasının yolunu farklı şekilde arayabiliyor. Kiracının elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetleri aldığı abonelikleri kapatan ev sahibi kiracıyı bezdirip evden çıkmalarını amaçlıyor. Ancak meselenin yasal durumu hiç de bu kadar masum bir şekilde sonuçlanmıyor.
EV SAHİBİ YAPAMAZ!
Ev sahibi ile kiracı hangi anlaşmazlığa düşmüş olursa olsunlar ev sahibi giderek kiracının elektriğini, suyunu kesemez. Kiracının kira ödemesi yapmadığı düşünülsün. Bu durumda yapılması gereken kiracının bazı imkanlardan mahrum bırakılması değildir. Ev sahibi o ayın kirasını kiracıdan tahsil edecektir. Gecikse bile tahsilatın yapılacağı bir durumda kiracının bazı imkanlardan mahrum bırakılması direkt bir hak ihlalidir. Bu hak ihlalinin de bir bedeli olacaktır.
Kiracının suyunu kesen ev sahibi kira sözleşmesine muhalefet edecektir. Kira sözleşmesine göre ev sahibinin kiracıya içerisinde yaşayabileceği bir ev tahsis etmesi gerekmektedir. Suyu keserek ev sahibi bu sorumluluğunu devre dışı bırakmaktadır. Bu tam olarak haklıyken haksız duruma düşmek oluyor.
ABD'de alarm verildi! Biden basın toplantısını yarıda kesti!
Renault'tan ucuz araba teklifi! 640.000 TL'ye satışlar başladı!
Emeklilere 4.000 TL jesti! ING Bank açıkladı, tek şartı var!
CEZASI VAR!
Ev sahibi kiracının suyunu veya buna benzer herhangi bir hizmetini keserse bunun yaptırımı bulunmaktadır. Ev sahibi kiracının suyunu kesmişse kiracı bunu şikayet konusu yapabilir. Mahkeme ise bu şikayet konusunu değerlendirdiğinde ev sahibine cezai yaptırım uygulayacaktır. Yargıtay'ın emsal kararına göre ev sahibi bu hallerde manevi tazminat cezasına çarptırılır. Bu tazminat cezasının miktarı ise mahkeme heyetinin takdirine kalır.