ABD'de alarm verildi! Biden basın toplantısını yarıda kesti!

ABD Başkanı Joe Biden basın açıklaması yaparken toplantıyı yarıda kesti. Acil durum odasına gitmesi gerektiğini söyleyen Joe Biden bunun gerekçesini açıklamadı.
ABD'de alarm verildi! Biden basın toplantısını yarıda kesti!

Ortadoğu’da başlayan İsrail – Filistin savaşı bölgede büyük bir karışıklığa neden oluyor. İsrail’e açık destek veren ABD’nin bölgedeki üsleri hedef haline geldi. ABD’ye ait olan üslere saldırılar yapılırken yeni gelişmeler yaşanıyor. ABD Başkanı Joe Biden basın toplantısı yaptığı sırada toplantıyı yarıda kesmek zorunda kaldı. Gazetecilere, “Özür dilerim ama acil durum odasına gitmem gerekiyor. Bir konu geldi, onu halletmem gerekiyor.” açıklamasını yapan Joe Biden toplantının yapıldığı salondan ayrıldı.

SALDIRI İDDİASI VAR!

ABD tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak iddialara göre ABD’nin Ortadoğu’da bulunan 2 üssüne drone ile saldırılar yapıldı. ABD’nin askeri üslerine sürekli haline gelen saldırılardan birisini bugün Al-Tanf üstlenmişti. Bu saldırılara yenilerinin eklendiği iddia edilse de henüz resmi bir açıklamada bulunulmadı.

ACİL DURUM ODASI NEDİR?

ABD Başkanı Joe Biden acil durum odasına gitmesi gerektiğini söyleyerek basın toplantısını terk edince herkes bu acil durum odasını merak etmeye başladı. Beyaz Saray’da bulunan bu odada ABD başkanları ulusal güvenliği tehdit eden durumlara ilişkin çalışmalar yapabiliyorlar. ABD’nin üst düzey devlet görevlilerinin hazır bulunduğu acil durum odasında yapılan operasyonlar da anı anına takip edilebiliyor. Ayrıca diğer ülkelerin devlet başkanlarıyla da bu odadan telefon görüşmeleri gerçekleştiriliyor. Obama döneminde El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürüldüğü baskın bu odadan canlı olarak izlenmişti. Trump döneminde ise IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadinin öldürüldüğü operasyon da acil durum odasından takip edilmişti.

ABD’de Başkan Joe Biden için acil durum gerektiren olayın ne olduğu büyük bir merak konusu oluyor. Bu konuda ABD’den resmi bir açıklama yapılması ve kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor. Ancak konunun Ortadoğu ile alakalı olduğuna kesin gözüyle bakılıyor.