Kiracının bıraktığı aidat borcunu kim öder?

Kiracılar bazen ev sahiplerine sürpriz şekilde borç bırakarak evden çıkabiliyorlar. Bu şekilde kiracının aidat borcu kalabiliyor. Böyle bir durumda aidat borcu ne olur?
Kiracının bıraktığı aidat borcunu kim öder?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında çıkan anlaşmazlıklar farklı konularda olabiliyor. Ancak en çok anlaşmazlık maddi hususlarda yaşanıyor. Bir kiracı üzerinde düşen maddi yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır. Ancak bazen bu yükümlülükler yerine getirilmiyor ve fatura sonunda ev sahibinin karşısına çıkıyor.

AİDAT ZORUNLU!

Kiralık bir evde aidat ödemesi yapmak kiracının sorumluluğundadır. Ancak ev sahipleri dikkatli olmazlarsa bu konuda büyük sıkıntılar yaşayabilirler. Kiracı aidat borcunu ödemekle mükellef olduğu gibi bu borcun tahsilatı konusunda suistimal edilebilecek bazı detay haklara da sahiptir. Kiracı eğer aidat ödemezse mesele ev sahibinin sorumluluğuna kalabilir.

BORÇ NE OLUR?

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakarak evden çıkabilir. Bu durum karşısında ise kiracının ödemediği aidattan direkt olarak ev sahibi sorumlu olacaktır. Eğer kiracı evde oturmaya devam ediyor olsa aidat borcuna dair daha etkin yasal işlemler yapılabilir. Ancak kiracı evden çıktıktan sonra işler tamamen değişebiliyor.

Kiracı aidat borcu bırakmışsa bu borçtan artık ev sahibi sorumlu olacaktır. Ancak bu kiracının borçtan kurtulduğu anlamına gelmemektedir. Ev sahibi kiracının bıraktığı aidat borcunu ödemek zorundadır. Yalnız ev sahibi bu borcu ödedikten sonra kiracıdan tahsil etmek için talepte bulunabilir. Bunun yolu da icra kanalını kullanmaktadır. Eğer kiracı bu borcu kabul ederse ödemek zorunda kalacaktır. İnkar ederse yine ödemek zorunda kalır ama o zaman ev sahibini uzun bir yargılama süreci bekleyecektir. Bu süreç içerisinde kalmak istemeyen ev sahipleri kiracıların aidat ödemelerini düzenli olarak takip etmeleri gerekmektedir.