Japon deprem uzmanı HER AN DEPREM olacak o bölgeyi açıkladı! Bu iller dikkat ÇOK ŞİDDETLİ sallayacak

Türkiye peş peşe yaşanan depremlerle sarsılmaya devam ederken Japon Deprem Uzmanı Moriwaki her an deprem olabilecek bölgeyi açıkladı.
Japon deprem uzmanı HER AN DEPREM olacak o bölgeyi açıkladı! Bu iller dikkat ÇOK ŞİDDETLİ sallayacak

Japon deprem uzmanı HER AN DEPREM olacak o bölgeyi açıkladı! Bu iller dikkat ÇOK ŞİDDETLİ sallayacak - 6 Şubat 2023 tarihinde Cumhuriyet tarihinin en büyük depremini yaşayana ve 11 ilde 50 binden fazla vatandaşını kaybeden Türkiye'de bir kere daha deprem ülkenin en çok konuşulan gündem maddesi haline gelmişti.

Deprem riski yüksek olan iller ve bölgeler araştırma konusu olurken geride bıraktığımız hafta boyunca pek çok farklı ilde üst üste yaşanan depremler bir kere daha alarm zillerinin çalmasına neden olmuştu. Türkiye'de deprem konusunda araştırmalar yapan Japon Deprem Uzmanı Moriwaki çork konuşulacak açıklamalara imza attı. Bir sonraki büyük deprem nerede olacak tahmin eden Moriwaki depreme her an olabilir diyerek hazırlık yapılmasını istedi.

BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK?

Son günlerde peş peşe çok sayıda deprem yaşanmasını değerlendiren Moriwaki "Her an deprem olabilir. Özellikle Marmara Bölgesi'nde, artık hazır olunsun." diyerek Marmara Bölgesini işaret etti. Beklenen büyük Marmara Depremi ve İstanbul depremi hakkında uyarılarda bulunan Japon Deprem Uzmanı Moriwaki Marmara bölgesi haricinde bir yerde deprem beklentisi konusunda ise "Deprem nerede olabilir diye soracak olursanız, öncelikle Kıbrıs'ın Güneyinde olabilir." bu bölgeyi işaret etti.

moriwaki.jpg

Marmara bölgesinde sürenin artık dolduğuna işaret eden Moriwaki yerel yönetimlerin hızlı bir şekilde riskli yapıları acilen yenilemesi gerektiğini belirtirken vatandaşların da deprem eğitimi almalarını ve su şişesi, toz maskesi, düdük gibi malzemelerin yer aldığı deprem çantası yapmalarının hayati önemi olduğunu söyledi.

Süreçte yerel yönetimlere çok iş düştüğünü belirten Moriwaki Türkiye'de yeni bir deprem için vaktin her an gelebileceğini ifade ederek herkesin bu bilinçle tedbir almalarını önerdi.

NOT: Burada yer alan bilgiler Moriwaki tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, usakgundem.com tarafından haberleştirilmiştir. Depremi bugünün teknolojisi ile önceden tam olarak, doğru bir şekilde bilmek mümkün değildir, ifadeler tahminleri içermektedir.