İzmir Kütahya Uşak Manisa Denizli Aydın Muğla! AFAD acil kodu ile UYARI mesajı gönderdi yeni afet alarmı
İzmir Kütahya Uşak Manisa Denizli Aydın Muğla! AFAD acil kodu ile UYARI mesajı gönderdi en şiddetlisi geliyor - Türkiye'de yaşanan doğal afetler ne yazık ki hız kesmeden devam ederken AFAD bir kere daha alarm durumuna geçirildi.
Geride bıraktığımız günlerde yaşanan sel ve fırtına felaketleri nedeni ile 9 vatandaşımız hayatını kaybederken AFAD bir kere daha aynı acıların yaşanmaması adına yeniden alarm durumuna geçirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaların ardından AFAD ekipleri uyarı yapılan illerde teyakkuz durumunda çalışmalara başladı. İşte afet uyarısı yapılan iller!
BUGÜN SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ, YAĞMUR VAR MI, SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA HANGİ İLLERDE BEKLENİYOR?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile "Güney Ege'nin güneyinde rüzgarın yarın (22.11.2023 Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.
Fırtınanın, aynı gün (Çarşamba) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Doğu Akdeniz'in doğusunun açıklarında rüzgarın yarın (22.11.2023 Çarşamba) akşam saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü öğle saatlerine kadar etkisini kaybetmesi beklenmektedir" denilerek fırtına uyarısı yapılan bölgeler belirlendi.
Sağanak yağış uyarısı için ise yapılan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre; Muğla ve Aydın kıyılarında bu gece saatlerinden sonra kuvvetli güneydoğulu rüzgarla (40-70 km/saat) birlikte gök gürültülü sağanak yağışların 22.11.2023 (Çarşamba) gün boyunca kuvvetli (21-50 kg/m2), Marmaris çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilerek çok kuvvetli şiddetli sağanak yağış beklendiği ifad edildi.
Kar geliyor, eldivenleri bereleri hazırlayın! İstanbul Valisi kar yağışının gününü açıkladı!
53 yaşında emeklilik geldi! SGK'dan prim destekli emeklilik sistemi!
Meclis’ten ev hanımlarına EMEKLİLİK MÜJDESİ haberi! Aylık 2.860 TL ödemesi var
Sağanak yağış uyarısı yapılan illerde hem yerel yönetimlerin hem de vatandaşların su ve sel baskınlarına karşı dikkatli olmaları istenirken AFAD ekiplerinin de alarm durumunda tutularak sahada olacağı ifade edildi.