İstanbul'da baraj doluluk oranları ne kadar oldu?

İstanbul Türkiye'nin megakentidir. Bu megakentte milyonlarca insan yaşıyor. Yaşanan küresel ısınma sebebiyle endişelenen vatandaşlar İstanbul'un ne kadar suyu kaldığını merak ediyor.
İstanbul'da baraj doluluk oranları ne kadar oldu?

Dünya küresel ısınma tehlikesiyle karşı karşıyayken her geçen gün baraj doluluk oranları da düşüşe geçiyor. Sürekli yapılan uyarılar karşısında vatandaşlar ise barajların doluluk oranlarını merak eder oldu. Peki İstanbul'da 26 mart baraj doluluk oranları ne kadar? Gelin beraber bakalım.

Bu kış kar yağışının ve yağmurun yetersiz olmasından kaynaklı olarak İstanbul'da baraj doluluk oranları istenilen seviyelere ulaşamadı. Öyle ki İstanbul'daki barajlar alarm veriyor. İstanbul'da seviyesi yüzde 50'nin üzerine olan baraj Ömerli Barajı olarak açıklanmıştır. Bunun dışında Pabuçdere ve Kazandere Barajlarının ise doluluk oranları yüzde 10'un altında düştü. 

Dünyada yaşanan küresel ısınmadan dolayı iklim değişikliği yaşanmakta. Kış boyunca istenilen yağışın kendini gösterememesi vatandaşlara korkutuyor. İstanbul'da barajların doluluk oranlarını araştıran vatandaşlar hangi barajda ne kadar su olduğu ve bu suyun İstanbul'a ne kadar süre boyunca yeteceği konusunda merak içinde olan vatandaşlar için Uşak Gündem olarak araştırma yaptık. İşte İstanbul'daki barajların doluluk oranları.

İSTANBUL'DAKİ BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI 

İstanbul'da yaşayan insanların su kaynağı olan barajların doluluk oranları endişe verici seviyelere ulaştı. Buna göre doluluk oranının yüzde 50'inin üzerinde çıkan tek barajı Ömerli Barajı oldu. Bunun dışında Alibey Barajı'nın doluluk oranı ise yüzde 11,47 olarak ölçüldü. Sazlıdere Barajının doluluk oranı yüzde 32,53 oldu. Yüzde 9,31 doluluk seviyesine sahip olan Pabuçdere Barajı'nı takip eden bir diğer baraj ise yüzde 8,63 doluluk oranı ile Kazandere Barajı oldu. İşte İstanbul'da bulunan barajların doluluk oranları;

İlgili Haberler