Hükümetten resmi açıklama! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un ev sahiplerinin kiralara yüzde 25’ten fazla zam yapamamasını sağlayan yasal sınırlamanın akıbeti hakkında yaptığı açıklama heyecan yarattı. Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulaması sona mı erecek?
Hükümetten resmi açıklama! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?

Türkiye’de ev sahiplerinin kira fiyatlarına yüksek oranlı zam yapmamaları için devreye sokulan geçici yasal düzenleme ile kiralara yüzde 25’in üzerinde zam yapılamıyor. 1 Temmuz 2024 tarihine kadar da bu uygulama devam edecek. Bunun sonrası için ise ayrıca bir karar hükümet tarafından alınacak. Mevcut durum böyleyken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalar heyecan yarattı.

ADALET BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konu hakkında, “Kiralarda fahiş artışın önüne geçmek için uygulanan yüzde 25 sınırlaması bizim takip ettiğimiz bir mesele. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira zammı sınırlamasının sürmesine gerek kalmayabilir. Hazine ve Maliye Bakanımızın özellikle enflasyon hedefiyle alakalı açıklamalarına baktığımız zaman bu uygulamanın devam etmesine ihtiyaç kalmayacak gibi görünüyor.” dedi.

İŞİN ASLINI DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ DUYURDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un bu açıklamayı yapmasının ardından kamuoyunda yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılacağı şeklinde bir düşünce hakim oldu. Ancak Adalet Bakanı alınan bir karardan değil kendi beklentisinden bahsetmişti Oluşan bu algıya ise müdahale T.C. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildiğine dair iddianın doğru olmadığı belirtildi. 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak uygulamanın süreceği belirtilirken bu uygulamanın kaldırılacağına ve kaldırıldığına dair herhangi bir açıklama yapılmadığı bildirildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un ifadelerinin alınan bir kararı değil sadece bir beklentiyi ifade ettiğinin altını çizerek hükümetin görüşünü ortaya koydu.

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması Mayıs-Haziran aylarında hükümet tarafından yeniden değerlendirilip hakkında karar alınacak.