Görenler Uşak yanıyor dedi Akşamın alacasında Uşak’ı kara dumanlar sardı

Uşak’ın kuzeybatısından yükselen kara dumanlar, Uşaklılara; “Büyük bir yangın var” dedirtti.
Görenler Uşak yanıyor dedi  Akşamın alacasında Uşak’ı kara dumanlar sardı

 

 

Şehrin ufkunu kaplayan dumanların, eski Gediz Yolu üzerinde bulunan hafriyat döküm alanında bulunan plastik atıkları yakılmasından kaynaklandığını öğrenen Uşaklılar derin bir oh diyemedi. Çünkü kara ve yağlı duman yakın çevrelere nefes bile aldırtmadı.

Bugün akşamüzeri 18.00 sıralarında Uşak’ın kuzeybatısından yükselen kara dumanlar, Uşaklılara büyük bir yangın olduğu kaygısı oluşturdu. Gökyüzüne yükselen kara ve pis kokulu dumanların ne olduğunu www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi araştırdı.

Araştırmalarımıza göre; hafriyat döküm alanına birkaç araçla gelen sivil şahıslar, alanda bulunan plastik atıklarını bilinmeyen bir nedenle yaktılar ve Uşaklıların korkulu saatler yaşamasına neden oldular.

Korkutmakla kalmadılar. Şehrin havasını da bir anda bozdular. Yağlı ve kirli kara dumanlar çevredeki insanların nefes almasına bile engel oldu.

Hafriyat döküm sahasına yakın yerlerde ikamet eden vatandaşlar; “ bazen buraya bir takım insanlar geliyor. Hurda toplamak için gelen oluyor. Nedense buradaki bazı atıkları tutuşturup gidiyor. Bizler duman içerisinde kalıyoruz ve nefes alamıyoruz. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz” şeklinde yakındılar.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler