Freddy Kasırgası Malavi'de 499 kişinin ölmesine sebep oldu! 427 kişi kayıp

Afrika ülkesi olan Malavi'de Freddy Kasırgası sebebiyle 499 kişinin hayatını kaybettiği ve 427 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.
Freddy Kasırgası Malavi'de 499 kişinin ölmesine sebep oldu! 427 kişi kayıp

Afrika'da Freddy Kasırgası sonucunda Malavi'de büyük bir felakete sebep oldu. Yaşanan bu felaket sonucunda 499 kişi hayatını kaybetti. 427 kişinin ise kayıp olduğu öğrenildi. Malavi Ulusal Afet Yönetim İdaresi tarafından yapılan açıklamalarda sel ve heyelan gibi felaketlere yol açan Freddy Kasırgası sebebiyle 499 kişinin hayatını kaybetti ve 1332 kişinin ise yaralanlığı bildirildi. Ayrıca tam 427 kişinin ise kayıp olduğu öğrenildi. Kayıp vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. 

500 BİNDEN FAZLA İNSAN EVSİZ KALDI

Afrika ülkesi Malavi'de meydana gelen Freddy Kasırgası sonucunda 500 binden fazla kişinin ise evini kaybettiği açıklanan bilgiler arasında yer aldı. Yaşanan bu felaketin yaralarının sarılması için Tanzanya ve Zambiya'dan insani yardımların geldiğini öğrenildi. 

TARİHİN EN UZUN SÜREN KASIRGASI

Dünya Meteoroloji Örgütü yapmış olduğu açıklamada tarihin en uzun süren Freddy Kasırgası olduğunu belirtti. Bu doğal afet nedeniyle Mozambik'te 67 kişi, Madagaskar'da ise 17 kişinin hayatını kaybettiği daha önce açıklanmıştı. Şubat ayında başlayan ve hala devam eden bu kasırganın tarihin en uzun sürek kasırgası olarak adlandırıldı. 

İlgili Haberler