Ev ve araç sahipleri! TAMAMEN YASAKLANDI bunu yapana DEV ceza kesilecek

Milyonlarca araç ve konut sahibine son dakika duyuruldu. Artık herkes için yasaklandı bunu yapanlara ceza var!
Ev ve araç sahipleri! TAMAMEN YASAKLANDI bunu yapana DEV ceza kesilecek

Ev ve araç sahipleri! TAMAMEN YASAKLANDI bunu yapana DEV ceza kesilecek - Milyonlarca konut ve araç sahibine son dakika duyurusu yapılarak 1 Kasım hatırlatması ilan edildi.

Hatırlanacağı üzere Ticaret Bakanlığı Gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarında sahte ilanların çoğalması sonrasında almış olduğu kararla yeni bir yasal düzenlemeye gitmişti. Piyasadaki spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek amacıyla konut ve araç satışına yönelik alınan tedbirler yürürlüğe giriyor.

ARAÇ VE KONUT SAHİPLERİ DİKKAT! 1 KASIM'DA RESMEN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK...

Ticaret Bakanlığı tarafından milyonlarca konut ve araç sahibini ilgilendiren kritik düzenleme yarın itibari ile resmen yürürlüğe girecek. Yeni yönetmeliği değerlendiren Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, "Sektöre düzen geleceğini, köpük fiyatların düzeleceğini, gayrimenkul fiyatlarının bir nebze aşağı doğru düşmeye başlayacağını bu yönetmelikle göreceğiz" diyerek söz konusu düzenleme ile fiyatlarda da geri çekilme yaşanacağını ifade etti.

ceza.jpg

Hatırlanacağı üzere Resmi Gazete'nin 31 Ağustos 2023 tarihli sayısında yayımlanan düzenlemelerle taşınmaz ticareti ve ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretine ilişkin yönetmeliklerde değişiklik yapılmış, 2 aylık da geçiş süreci tanındığı ilan edilmişti. İlan siteleri üzerinden açık kimliklerini gizleyerek sahte ilan veren kişilerin engellenmesini amaçlayan düzenleme kapsamında kişinin kendisine, eşine, birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ait olmayan ya da sahibi tarafından yetkilendirilmeyen taşınmaz veya taşıtın ilana konulması yasaklanmıştı.

YASAĞA UYMAMANIN PARA CEZASI NE KADAR, KAÇ TL?

Söz konusu yasak kapsamında yetkilendirilmeyen taşıt ve konutun ilana konulması durumunda en düşük 10 bin TL ve en yüksek 100 bin TL para cezası kesilebilecek.