Ege Bölgesine ACİL uyarı! Çok sağlam geliyor Uşak İzmir Aydın Denizli Kütahya Muğla Manisa tedbir alsın

Türkiye afet üzerine afet yaşamaya devam ederken yeni son dakika uyarısı İzmir, Aydın, Muğla, Uşak, Balıkesir ve Çanakkale için yapıldı.
Ege Bölgesine ACİL uyarı! Çok sağlam geliyor Uşak İzmir Aydın Denizli Kütahya Muğla Manisa tedbir alsın

Ege Bölgesine ACİL uyarı! Çok sağlam geliyor Uşak İzmir Aydın Denizli Kütahya Muğla Manisa tedbir alsın - Son dönemde yaşadığı doğal afetlerle büyük sınavlar veren Türkiye için yeni afet uyarısı son dakika açıklandı.

Geride bıraktığımız kış son derece düşük yağış alan ve bu nedenle kuraklık riski taşıyan Türkiye'de Şubat ayı başı itibari ile beklenen kar yağışı başlamış, karın en etkili olduğu dönemde ne yazık ki 11 ilimi yıkan büyük deprem felaketi yaşanmıştı. Depremin yaralarını sarmaya çalışırken deprem bölgesini de etkileyen seller yeni ölümlere neden olmuştu.

EGE BÖLGESİ DİKEN ÜSTÜNDE! YENİ UYARI YAPILDI ÇOK ŞİDDETLİ GELİYOR...

Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "2 Kasım'ın ardından 4 Kasım'da çok sağlam bir cephenin gelme ihtimali var. Kasım ayı dolu dizgin geliyor. 4 Kasım'da Ülkemizin batısı şimşekler ile ışıldayabilir... "diyerek Kasım ayının bol yağışlı geçeceğini ifade etti.

kten.jpg

HAVALAR NE ZAMAN SOĞUYACAK, BU SENE KIŞ NE ZAMAN GELECEK 2024?

Hava sıcaklıkları hakkında da bilgi veren Ökten "4 Kasım'da havalar soğuma öncesi çok ısınacak. Aşırı sıcak olacak. 4 Kasım herkesi şaşırtacak bir gün. Sıcaklık batıda bir çok yerde gölgede 30 dereceyi de geçecek. Bu aşırı sıcak hava dalgası kısa süreli..." diyerek kısa süreli hava dalgasının ardından soğuk havanın geleceğini ve Kasım ayında havaların çok hareketli olacağını ifade etti.

İzmir, Aydın, Muğla, Uşak, Balıkesir ve Çanakkale illerini özellikle uyaran Ökten ani ve etkili sağanak yağışların etkili olacağını, sel ve su baskınlarına karşı yerel yönetimlerin hazırlıklarını tamamlaması gerektiğini ifade etti.