Erken uyarı merkezi devreye girdi! Uşak Kütahya İzmir Afyon Muğla Aydın KIRMIZI ALARM saat verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü erken uyarı sistemi devreye girdi. Yapılan açıklama ile çok sayıda ilde kırmızı alarm ilan edildi ve ekipler tedbir almaları için uyarıldı. İşte meteorolojik uyarı yapılan iller listesi...
Erken uyarı merkezi devreye girdi! Uşak Kütahya İzmir Afyon Muğla Aydın KIRMIZI ALARM saat verildi

Erken uyarı merkezi devreye girdi! Uşak Kütahya İzmir Afyon Muğla Aydın KIRMIZI ALARM saat verildi - Türkiye tüm dünyayı etkisi altına alan küresel iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkeler arasında yer alırken ne yazık ki daha önce nadiren görülen fırtına ve sel felaketlerinin sayısında büyük artış yaşanmıştı.

Türkiye'de çok sayıda doğal afet peş peşe yaşanırken sel ve su baskınları ile fırtınalarda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi bir kere daha devreye girdi. Merkez tarafından yarın için fırtına uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİ FIRTINA UYARISI YAPTI! YARIN HERKES DİKKATLİ OLSUN...

Ege Denizi’nin güneyinde yarın rüzgarın fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada "Ege Denizi’nin güneyinde rüzgarın yarın (26.02.2024 Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın yarın (26.02.2024 Pazartesi) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği deniz ulaşımında aksama gibi olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

pazartesi.jpg

MGM tarafından yapılan açıklamada "Güney Ege’de rüzgarın, yarın (26.02.2024 Pazartesi) öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazartesi günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

MGM ayrıca Muğla ve Antalya için 26.02.2024 11.00-27.02.2024 06.00 saatleri arasında gök gürültülü sağanak yağış ve sel uyarısı yapıldı. Bu şehirlerde belirlenen saatler arasında sel, yıldırım, su baskını, kuvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı beklendiği için vatandaşların ve yerel yönetimlerin dikkatli olmaları istendi.