Emeklilere bir kötü haber daha! Bu listede olanlar 30 Kasım'a kadar 3.826 TL para yatıracak

Milyonlarca emekli Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için ödenen 5 bin lirayı alamazken çalışan emeklilere yeni kötü haber geldi!
Emeklilere bir kötü haber daha! Bu listede olanlar 30 Kasım'a kadar 3.826 TL para yatıracak

Emeklilere bir kötü haber daha! Bu listede olanlar 30 Kasım'a kadar 3.826 TL para yatıracak - Temmuz ayında sadece yüzde 25 zam alabilen, gelen zamma rağmen kök maaş hesabı nedeniyle en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL civarında kalan milyonlarca emeklinin geçim derdi artmıştı.

Emeklilere yönelik olarak meclis açıldıktan sonra ek zam yapılacağı beklentisi de yapılan tüm açıklamalara rağmen gerçekleşmemiş, Ekim ayında beklenen yeni zam müjdesi gelmemişti. Bu zam yerine emeklilere 100. yıl kutlamalarına özel olarak 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verileceği duyurulmuştu. Ancak söz konusu ödeme tüm emeklilere değil sadece çalışmayan emeklilere verilmiş, bu da büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE BİR KÖTÜ HABER DAHA GELDİ!

Çalışmayan emekliler 5 bin liralık ikramiye almaya hak kazanırken çalışan emeklilere bir kötü haber daha geldi. Emekli olduğu için işi bırakan ve çalışmayan emeklilere devlet emlak vergisi muafiyeti hakkı verirken ne yazık ki çalışan emekliler bu haktan da mahrum kaldı. Konut, işyeri, arsa, tarla gibi taşınmazı olan ve tapusu bulunan milyonlarca emekli için emlak vergisi ödemesi hatırlatması yapıldı.

emekli.jpg

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ ŞARTLARI NELERDİR, EMEKLİLER EMLAK VERGİSİ ÖDER Mİ, VERGİDEN NASIL MUAF OLUR?

Emlak vergisi muafiyeti şartları listesinde emekliler de yer alırken sahip olduğu evin tek evi olması ve 200 metrekare büyüklüğü aşmaması şartı ile emeklilere de vergi muafiyeti şartı uygulanmaktadır. Ancak bu haktan yararlanmak isteyen emeklilerin yine çalışmaması şartı aranacak. Çalışmayan emekliler emlak vergisi muafiyeti hakkı ile ödeme yapmazken çalıştığı için ek geliri olan emekliler ise bu kapsam dışında kalacaklar.

Bu şartları taşıyan emekliler belediyeye başvuru yaparak emlak vergisi muafiyeti hakkından yararlanabilecekler. Çalışan emekliler ise yaşanılan ile ve ilçeye, konutun büyüklüğüne bağlı olarak değişen tutarlarda hesaplanan emlak vergisi borçlarını 30 Kasım 2023 tarihine kadar ödemekle yükümlü tutulacaklar.