Kahramanmaraş Gaziantep Hatay Malatya Elazığ Adıyaman! 4.070 TL para iadesi kararı Resmi Gazete'de

Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında 11 ilde para iadesi yapılacağı açıklandı.
Kahramanmaraş Gaziantep Hatay Malatya Elazığ Adıyaman! 4.070 TL para iadesi kararı Resmi Gazete'de

Kahramanmaraş Gaziantep Hatay Malatya Elazığ Adıyaman! 4.070 TL para iadesi kararı Resmi Gazete'de - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararlar Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girerken bunlardan biri de deprem bölgesi için alındı.

Hatırlanacağı üzere Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketini 6 Şubat tarihinde yaşamış, Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra 11 ilimizde daha etkili olmuştu. 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin vurduğu Maraş ilimizin yanı sıra Adıyaman, Malatya, Hatay ve Gaziantep'te büyük yıkıma uğramış bu şehirlerimizde adeta sağlam bina kalmamış, 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DEPREM BÖLGESİ İÇİN YENİ PARA İADESİ KARARI!

Yaşanan depremin ardından büyük yıkıma uğrayan Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya ile depremde yıkılan binalar nedeniyle can kayıpları yaşayan Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Adana'da deprem bölgesi ilan edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak 17 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7788) kapsamında para iadesi yapılacağı açıklandı.

resmi.jpg

Yayımlanan karar kapsamında bu eğitim öğretim yılında geçerli olmak üzere deprem bölgesinde yer alan ve yukarıda yer alan illerde bulunan üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerden ikinci öğretim lisans ve önlisans bölümleri için öğretim harcı ücreti alınmayacak. Bu ücretlerin tamamı öğrenciler adına devlet tarafından karşılanacak. Söz konusu dönem için ödeme yapan öğrencilere ise bu ücretleri iade edilecek.

Gaziantep Üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği ikinci öğretim öğrencisi olan ve bu sene için belirlenen 4 bin 70 liralık tutarı yatıran öğrenciler bu rakamı para iadesi olarak devletten geri alacak. Öğrenciler yatırmış oldukları ikinci öğretim harç ücretlerini bu şekilde geri alacaklar.