Domuzlar çiftçilerde rahat huzur bırakmadı

Karahallı ve Ulubey ilçelerine bağlı köylerde üzüm bağları ve kavun tarlalarına dadanan domuzlar, çiftçilerin korkulu rüyası oldu.
Domuzlar çiftçilerde rahat huzur bırakmadı

Köylüler pandemi ve yangınlar nedeni ile avlanamadıkları için çoğalan domuzlar yüzünden çok mağdur olduklarını söylediler.

Karahallı ilçesinin Kırıkyaren köyünden Paşalar Köyüne kadar olan ve Ulubey ilçesinin İnay köyünden Gümüşkol altın madenine kadar olan bölgelerde kavun, mısır tarlaları, üzüm bağları, domates, biber ve buğday yetiştirerek geçimini sağlayan köylüler domuzların tarlalara girerek büyük zararlar verdiğini söyledi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın Karahallı ilçesi köylerine yaptığı ziyaretler sırasında en büyük sorun olarak domuzların verdiği zararı dile getirdiği öğrenildi.

Domuzların tarlalarına verdiği zararı önlemek için tüfeklerle neredeyse 24 saat nöbet tuttuklarını belirten köylüler, av yasağı nedeniyle tarlalarını ve bostanlarını korumak için domuz avı da yapamadıklarını belirtti.

“DOMUZLAR YOK EDİLSİN”

Son 2 yıldır pandemi ve orman yangınları gibi nedenlerle domuz avı yapamadıkları için domuz popülasyonunun hızla arttığını kaydeden köylüler; domuzlar yüzünden binlerce lira zarar ettiklerini söyledi.

www.usakgundem.com’a dert yanan köylüler, Domuz avı ilgili makamların yeni bir düzenleme yapması gerektiğini söyledi. Köylüler; “Bölgemizdeki ormanlara yasaklar nedeni ile giremediğimiz için hızla üreyen domuzlar çoğaldı ve sürüler halinde tarlalarımıza girerek zararlar verdi. Çok büyük kaybımız var. Tarlalarımız domuzlar nedeniyle talan oldu. Ortalama yüzde 50 kaybımız var. Domuzların verdiği zararlar kazancımızı etkiliyor. Bu sıkıntımızı Vali hanıma da ilettik. Devletimiz güçlüdür ve büyüktür. Bu derdimize bir çare bulsun” dediler.

İlgili Haberler