Dokuz Sele Deresinin kirliliğinde bir uygunsuzluk yokmuş

Kısa adı ÇEDAY olan Ulubey Doğal Üretim Çevre ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Feridun Metin’in Dokuz Sele çayının kirliği ile ilgi talep ettiği yazısına; “derede yapılan incelmede herhangi bir uygunsuzluk yoktur” cevabı geldi.
Dokuz Sele Deresinin kirliliğinde bir uygunsuzluk yokmuş

Metin bu cevabı, “Bir bardağa koy suyunu iç” demedikleri kaldı. Demek ki Dokuz Sele Deresi o derece temizmiş ”şeklinde esprili bir dille eleştirdi.

ÇEDAY Yönetim Kurulu Üyesi Feridun Metin tarafından 29 Mart 2021tarihinde Uşak çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yapılan yazılı başvuruda; “Uşak Devlet Hastanesi’ni geçer geçmez derenin ıslah alanı bitiyor. Burada renkli kokulu bir atık bırakıldığını tespit ettik ve video ile kayıt altına aldık. Derede kirlenme olup olmadığının araştırılmasını ve kirliliği yaratanların cezalandırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Metin’in bu talebine; Uşak Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2021 tarihli cevapta; “Başvurunuzda belirtilen işletmelerde 14.04.2021 tarihinde gerçekleştirilen denetimlerde, tüm işletmelerin atık su arıtma tesislerinin faaliyette olduğu, herhangi bir baypas olayı olmadığı, saha bazında bir uygunsuzluk bulunmadığı tespit edilmiş ve atık su arıtma tesisi çıkışlarından İl Müdürlüğümüz gözetiminde bakanlığımızca yetkilendirilmiş çevre laboratuarlarca denetim numuneleri alınmış olup, analiz sonuçları kapsamında değerlendirme yapılacaktır” cevabı verildi.

Başvuru sahibi Feridun Metin, “Bir bardağa koyup derenin suyunu içebilirsiniz demedikleri kalmış. Çevre ve Şehircilik Il Müdürlüğünden başvurumuza cevap geldi. "Denetimler yapılıyor her şey uygun kirli su salınımı yok " deniliyor.

Sorarım sizlere; Siyah akan su ne? Ulubey Deresi niye kirli? Görevini yapması gerekenler kör, sağır, dilsiz olmuş. Dokuz Sele Deresi niye kirli? Kirletenler kim?  Bu yazıyı yazanlar da çok iyi biliyorlar” dedi.

Metin, “Derenin kenarında otlar ve ağaçlar kurumuş, Bu kirli su tarımda kullanılamıyor. Dere boyunca neredeyse tarımsal ürün yetiştirilemez oldu. Kötü kokudan derenin yanına bile yanaşılmıyor. Bütün bu veriler ortadayken Uşak Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü dereyi kirleten işletme olmadığını söylüyor.

O zaman bu dereleri vatandaş olarak biz mi kirletiyoruz? diye sordu.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler