Bakan Soylu; “Bayramda Vatandaşlarımızdan Bir Fedakârlık Daha Bekliyoruz”

Kars’ta düzenlenen güvenlik toplantısına başkanlık eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vatandaşlara bir çağrı yaparak, "Milletimizden bir fedakarlık daha bekliyoruz. Bu hastalık temasla bulaşıyor. Bayram hepimizin bayramı ve geleceğimizde eksilmeden daha güzel bayramlar geçirebilmemiz için hep birlikte kurallara uymalıyız, tedbirlere uymalıyız" çağrısında dedi.
Bakan Soylu; “Bayramda Vatandaşlarımızdan Bir Fedakârlık Daha Bekliyoruz”

İçişleri Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan haberde; bir taraftan salgınla mücadele ederken diğer taraftan da ülkesinin ekonomisini ayakta tutmaya çalışan bir anlayışın sürdürüldüğünü vurgulayan Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Bayrama yaklaşıyoruz ve milletimizden bir fedakarlık daha bekliyoruz. Bu hastalık temasla bulaşıyor. Bayram hepimizin bayramı ve geleceğimizde eksilmeden daha güzel bayramlar geçirebilmemiz için hep birlikte kurallara uymalıyız, tedbirlere uymalıyız. Eğer bayramlaşmalarda kurallara uymazsak karşılaştığımız bu musibetin ağırlığı üzerimizden kalkmaz ve fedakarlığımız boşuna gider. Çocuklarımız artık okula gitmek istiyor, esnaflarımız dükkanlarını açmak istiyor. Milletimizden istirhamımız, onlardan çok şey istediğimizin bilincindeyiz ama 'önce sabır sonra bayram' diyoruz. Bayramda da sabretmeliyiz."

Soylu, Türkiye'de ortalama 500-600 pazar açıldığını ifade ederek, bu anlamda önümüzdeki cumartesi günü de pazar yerleri için aynı kuralları uygulayacaklarını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler