Deprem sonrası Malatya'da 22 bina yıkılırken, 20 kişi de hastaneye kaldırıldı

Bugün Malatya'da gerçekleşen deprem sonrası ilk veriler de kurum tarafından geldi.
Deprem sonrası Malatya'da 22 bina yıkılırken, 20 kişi de hastaneye kaldırıldı

Deprem sonrası Malatya'da 22 bina yıkılırken, 20 kişi de hastaneye kaldırıldı - Bugün Malatya'da gerçekleşen deprem sonrası ilk veriler de kurum tarafından geldi. Bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından Malatya'da gerçekleşen deprem sonrası ilk belirlemelere göre 22 bina yıkılırken 20 kişi hastaneye kaldırıldı. Deprem sonrasında ise can kaybının olmadığı belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tarafından internet haber sayfasında yer alan bilgilere göre, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12:04 itibariyle 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedilirken çevre şehirlerde de hissedilen deprem sonrası yerin yaklaşık 6,97 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.  

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından gelen açıklamada; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki 5,6 büyüklüğündeki depremde, yıkılan binalar olduğunun tespit edildiği, arama kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiği bildirildi. Yapılan açıklamalar da bölgede ki hasarlı yapılara girilmemesi ve riskli binaların da etrafında bulunulmaması uyarıları yapıldı.

İlgili Haberler