Malatya depreminde kaç bina yıkıldı, kaç kişi hayatını kaybetti?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bugün Malatya'da yaşanan depremde yıkıma neden oldu. Yaşanan yıkımda can kaybı haberinin de gelmesi ile birlikte detaylar da merak edildi.
Malatya depreminde kaç bina yıkıldı, kaç kişi hayatını kaybetti?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden 11 il etkilenerek yıkım yaşadı. Yaşanan depremin bilançosu artarken Hatay'da ve Malatya'da büyük depremler meydana geldi. 27 Şubat Pazartesi günü Malatya'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde de binaların yıkıldığı öğrenilirken can kaybının da olduğu bildirildi. 

MALATYA DEPREMİNDE DE YIKIM YAŞANDI

Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre Malatya Yeşilyurt merkezli şiddetli bir deprem meydana geledi. Sarsıntı Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman gibi çevre illerden de hissedilirken deprem sonrasında pek çok vatandaş ''Malatya depreminde ölen ve yaralanan var mı, kaç bina yıkıldı?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12:04'te meydana gelen deprem 5.6 büyüklüğünde gerçekleşti. Depremin derinliği yerin 6.96 km derinliğinde kaydedilirken yüzeye yakın olan sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Sarsıntı nedeniyle bazı ağır hasarlı binaların yıkıldığı öğrenilirken binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

MALATYA DEPREMİNDE CAN KAYBI VAR MI?

Son olarak öğrenilen bilgilere göre arama kurtama çalışmalarının 7 binada devam ettiği kaydedildi. AFAD Başkanı Yunus Sezer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ''1 kişi hayatını kaybetti, 69 yaralı var. Arama-kurtarma çalışmaları 7 binada yoğun bir şekilde devam ediyor. Maraş depreminden itibaren neredeyse 3 dakikada bir artçı sarsıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşlarımıza daha önce de duyurmuştuk; hasar gören binalardan uzak durmaları yönünde. Artçılar devam ediyor, hasarlı binaların yıkılması söz konusu. Vatandaşlarımız bu binalardan uzak dursunlar.'' dedi.  Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise eşya almak için eve giren bir baba ve kızının enkaz altında kaldığını, arama-kurtarma çalışmalarının da devam ettiğini duyurdu. Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar, ''1 saat kadar önce Kozluk Beldemizde 5.6'lık bir deprem oldu. O sırada çalışmalar yapıyorduk. Birkaç yıkıntı olduğunu duyduk. Şef Bayram Mahallemizde 4 katlı bir bina yıkıldı. Malesef vatandaşımız köyden gelmiş, ailesiyle birlikte. Eşi aşağıda beklerken 4. kattaki evinden eşyasını almaya gidiyor ve o arada depreme yakalanıyor.'' ifaderini kullandı. 

İlgili Haberler