Bunu yapan kiracı ev sahibine tazminat öder
Kira sözleşmeleri genellikle kiracıları koruyan resmi belgelerdir. Ancak bu ev sahiplerinin haklarının kira sözleşmeleri tarafından korunmadığı anlamına gelmiyor. Kiracı dostu bir durum olsa da ev sahipleri de kira sözleşmelerini dayanak göstererek bazı haklara sahip olabiliyorlar. Bu hak da bazı özel durumlarda ev sahiplerinin kiracılardan tazminat alabilmesi şeklinde sonuçlanabiliyor.
KİRA SÖZLEŞMESİNİ KİRACI SONA ERDİREBİLİR
Kira sözleşmesi ile alakalı olarak yasak uygulama kiracılara oldukça geniş imkanlar sunuyor. Bir kiracı kira sözleşmesini sürdürmek veya sürdürmemek konusunda ev sahiplerine göre daha yetkili oluyor. Kira sözleşmesinde bir süre bulunuyor ve bu süre 1 yıllık oluyor. Ancak her yıl sözleşme otomatik olarak uzuyor: Bu otomatik uzamanın gerçekleşeceği dönemin hemen öncesinde kiracı ev sahibine bildirimde bulunup kira sözleşmesini sona erdirebilir. Ev sahibi ise bu kira sözleşmesini aynı koşullarda sona erdirme hakkına sahip değildir. Ancak 10 yıllık kira sözleşmesi süresi dolduktan sonra ev sahiplerine bu hak veriliyor.
KİRACI SÜRE DOLMADAN EVDEN ÇIKAMAZ
Kiracılar kira sözleşmesini sona erdirebiliyorlar ama bunun da bir kaidesi bulunuyor. Süre dolmadan önce kiracı kira sözleşmesini sona erdirip evden çıkma hakkına sahip değildir. Eğer kiracı bunu yaparsa ev sahibine tazminat ödemek zorunda kalır. Ev sahibinin evi boş kalacağı için kalan ayların kirasını ödemekle karşı karşıya kalabilecek olan kiracıların atmaları gereken adımlar bulunuyor.
Kafelerde, lokantalarda fiyat listelerine yeni düzenleme kararı Resmi Gazete'de!
Aydın Söke'de seyir halindeki araç alev alev yandı
Renault Captur için yılın son fiyat listesi açıklandı!
Kira sözleşmesinin dolmasına 6 ay kala evden çıkan bir kiracı 6 aylık kiradan sorumlu olacaktır. Ancak mahkeme süreci işletilirse mahkemede 3 aylık kira bedeli kadar tazminat kararı çıkabiliyor. Bu karar verilirken evin ne kadar süre boş kaldığı, kaç ayda kiraya verilebileceği gibi ayrıntılara bakılıyor.