Apartmanda köpek beslemek yasak mı?

Apartmanlarda köpek beslemek zaman zaman komşular arasında huzursuzluklara neden olabiliyor. Apartmanlarda köpek beslemenin yasal durumu nedir?
Apartmanda köpek beslemek yasak mı?

Apartmanlarda köpek beslemenin yasal durumları merak konusu oluyor. Günümüzde çoğu kişi evinde köpek beslemeyi tercih edebiliyor. Hatta bazı ailelerde köpekler adeta ailenin bir bireyi haline geliyorlar. Ancak apartmanda köpek beslenmesi komşular arasında sorunlara neden olabiliyor. Bu sorunların aşılması ise direkt olarak mahkemelerin meselesi haline gelebiliyor.

APARTMANDA KÖPEK BESLEMENİN HUKUKİ ENGELİ VAR MI?

Apartmanlarda köpek beslemenin hukuki boyutuna farklı açılardan bakılmaktadır. Yasalara göre apartmanlarda yaşayan kat maliklerinin bağımsız bölümlerinde köpek beslemelerini engelleyecek herhangi bir kural bulunmuyor. Bu açıdan apartmanlarda köpek beslemek yasak değildir. Ancak burada bir şerh konuluyor.

Apartmanlarda köpek beslemek her ne kadar yasak değilse de köpeğin ortak kullanım alanlarında komşulara rahatsızlık vermesi durumunda iş biraz değişik bir hal alıyor. Ortak kullanım alanların köpeğin gürültüye ve pisliğe neden olması durumunda köpeğin apartmanda beslenmesinin engellenmesi için hukuki süreç başlatılabilir. Bu durumda mahkeme bilirkişi atayacak ve bu verilen rahatsızlık ispatlanırsa apartmanda köpek beslenmesi engellenecektir.

YÖNETİM PLANINA DİKKAT!

Apartmanlarda köpek beslemenin yasak olmadığı ve buna bağlı olarak hukuki bir yaptırımda bulunmadığı biliniyor. Ancak apartmanlarda böyle bir yasak uygulanabilir. Eğer apartmanın yönetim planında köpek beslemenin yasak olduğuna dair bir madde var ise veya daha sonradan eklenmişse o apartmanda hiçbir kat maliki köpek besleyemez. Bu durumda da apartmanda köpek beslemek yasak olacaktır. Bundan dolayı köpek sahibi olan kişiler veya aileler bir apartmana taşınmak istediklerinde yönetim planını inceleyerek hareket etmelidirler. Aksi durumda köpek beslemenin yasal olduğu sonucu ile karşılaşıp sorunları çözümsüz hale gelecektir.