Ankara'da 3 günlük gök gürültülü sağanak yağış sel hortum ve fırtına alarmı! Başkan Yavaş teyakkuz ilan etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı duyuru ile Ankara'da 3 gün boyunca devam edecek doğal afet hakkında uyarı yaptı.
Ankara'da 3 günlük gök gürültülü sağanak yağış sel hortum ve fırtına alarmı! Başkan Yavaş teyakkuz ilan etti

Ankara'da 3 günlük gök gürültülü sağanak yağış sel hortum ve fırtına alarmı! Başkan Yavaş teyakkuz ilan etti - Küresel iklim değişikliği tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini her geçen gün arttırırken ne yazık ki Ankara son dönemde oluşan doğal afetlerle gündeme gelmeye devam ediyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar ile Pazartesi gününe kadar hava durumu tahmin raporu da yayımlanırken Ankara için de yeni uyarı yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamasında tüm Ankaralıları uyardı. 

ANKARA'DA SEL, FIRTINA VE GÖK GÜRÜLÜTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILDI! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş resmi sosyal medya  hesabından yaptığı açıklamasında "Değerli hemşehrilerim, Önümüzdeki 3 gün boyunca ve özellikle Cumartesi günü meydana gelmesi beklenen son zamanların en yoğun fırtına ve hortum tehlikesine karşı tedbir almanızı önemle rica ederim. Belediyemiz ilgili tüm ekipleri ile teyakkuz halinde olacaktır. İhbarlarınızı Başkent 153 hattından bize bildirebilirsiniz" diyerek herkesi tedbir almaya davet etti. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun iç ve batı kesimlerinde yarın (Perşembe) görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar), İç Anadolu'nun kuzeyi (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Sivas illeri ile Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri'nin kuzeyi) ile Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Ankara'da bugün teyakkuz ilan edilirken Cumartesi gününe kadar yağışların devam etmesi istendi.

İlgili Haberler