7 il için kritik uyarı! Cerberus sıcakları geliyor! Aman dikkat

Avrupa'dan kritik uyarı. Türkiye'yi de ilgilendiriyor. Akdeniz kıyılarında bulunan 7 il için yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı.
7 il için kritik uyarı! Cerberus sıcakları geliyor! Aman dikkat

Avrupa tarafından Cerberus sıcakları uyarısı geldi. Türkiye'den özellikle 7 ili ilgilendiren bu habere göre Cerberus sıcakları çoğu ülkeyi etkisi altına alacak. Bu sıcakların bir sonraki durağı ise Akdeniz kıyısındaki şehirler olacak. Türkiye'de ise Adana. Antalya, Burdur, Isparta, Mersin, Osmaniye ve Hatay şehirleride yaşayan vatandaşlara özellikle uyarılar yapıldı. 

Avrupa ve Türkiye'de son dönemlerde aşırı sıcaklar yaşanıyor. Ayrıca aşırı sıcaklardan ölüm oranı da epey yükseldi. Cerberus adı verilen bu sıcakların bir sonraki durağının ise Akdeniz kıyıları olduğu açıklandı. Temmuz ayında ve Ağustos ayında havaların iyice ısınması beklenmektedir. Katil olarak adlandırılan bu sıcaklıklar ile ilgili önemli uyarılar yapıtlı

CERBERUS SICAKLARI O İLLERİ VURACAK

Cerberus olarak isimlendirilen  ve Avrupa tarafından Katil denilen bu sıcaklar Türkiye'deki özellikle bazı şehirleri de etkisi altına alacak. Akdeniz kıyısındaki kentler olan Antalya, Adana, Burdur, Osmaniye, Hatay, Mersun ve Isparta gibi iller için önemli uyarılar yapıldı. 

Akdeniz kıyılarında bulunan bu şehirlerde yaşayan  vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı. Bu sıcaklarda kesinlikle dışırı çıkılması önerilmemektedir. Özellikle saat 11.00 ile 16.00 arasında sıcak etkisini en yüksek gösterdiği için bu saatler arasında dışarı çıkılmamalıdır. 

AVRUPA'DAN ÜLKELERE TEK TEK UYARI

ESA tarafından yapılan açıklamada İtalya, İspanya, Almanya, Polonya ve Fransı gibi ülkelerin yanında Türkiye'de uyarı yapılan iller arasında yer almıştır. Temmuz ayında ve özellikle Ağustos aylarında sıcaklıkları iyice artacağı açıklandı. Ölüm oranlarının arttığı bu sıcaklarda mümkün olduğu kadar evden dışarı çıkılmaması gerektiği söylendi. Serinlemek için kapalı alanların tercih edilmesi gerektiği konusunda da önemli uyarılar yapıldı. 

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler