Bugünün hava tahmini belli oldu! Uşak'ta sıcaklık kaç dereceye yükselecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uşak için hava durumu tahminini yeniledi. Bugün Uşak’ta nasıl bir hava bekleniyor, vatandaşlara hangi uyarılar yapıldı? 
Bugünün hava tahmini belli oldu! Uşak'ta sıcaklık kaç dereceye yükselecek?

Türkiye’de son günlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkınca vatandaşlar iyice bunalmaya başladılar. Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası yurdun önemli bir kısmında etkili olmayı sürdürüyor. Uşak için de Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminini açıkladı. Yeni bir tahminde bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü daha önce yapılan hava tahminlerine göre bazı değişiklikler beklediğini ilan etti. Bugün Uşak’ta beklenen hava durumu için öne çıkan veriler neler? 

GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ!

Uşak için açıklanan günlük hava durumu tahminine göre bugün sıcaklıklarda bir değişiklik olmasa da daha önce açık bir havanın beklendiği açıklansa da tahminlerde bir değişiklik yapıldı. Buna göre Uşak’ta az bulutlu bir hava etkili olacak ama bunun sıcaklık üzerinde herhangi bir etkisi olmayacak. Yağış olayı ise hiç beklenmiyor. 

Uşak’ta sabahın ilk saatlerinde 25 derece sıcaklık bekleniyor. Ancak bhu sıcaklık öğle saatlerine doğru 30 dereceye yükselecek. Saat 12:00 ile 15:000 arasında ise gün içi en yüksek sıcaklık meydana gelecek ve termometrede 324 derecelik bir sıcaklık ölçülebilecek. Öğleden sonra saat 15:00’dan sonra ise sıcaklıkta düşüş başlayacak. Akşam saatlerinde sıcaklık 22 dereceye kadar düşecek. 

5 GÜNLÜK TAHMİN YENİLENDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uşak için 5 günlük hava durumu tahmini yayınladı. Buna göre sıcak havaların sona ermeyeceği görülüyor. Mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar 20 Temmuz Perşembe gününe kadar devam edecek. Perşembe günü 35 dereceyi bulacak bir sıcaklık tahmini yapıldı. Perşembe sonrasında ise henüz herhangi bir tahmin yapılmadı. Sıcak hava dalgasının etkisinin ne zaman sona ereceğine dair yeni bir bilgi verilmedi. 

Öte yandan vatandaşlara sıcak hava için yarılar da yapıldı. Zorunlu olmadıkça 10:00 ile 16:00 saatleri arasında vatandaşların güneş altında kalmamaları tavsiye ediliyor.

İlgili Haberler