12 Burç Özellikleri

Burçlar, kişinin dünyaya geldiğinde güneşin bölünmüş olduğu 12 eşit parça üzerinde hangi bölgede durduğu ile belirlenir. Toplam 12 burç vardır.
12 Burç Özellikleri

Kişi burcunun tüm özelliklerini taşımamakla birlikte aynı burç insanlar , benzer duygusal tutumlar ve benzer fiziki özellikler gösterebilir.

Koç Burcu 21 Mart -20 Nisan

Boğa Burcu 21 Nisan -20 Mayıs

İkizler Burcu 21 Mayıs -21 Haziran

Yengeç Burcu 22 Haziran – 22 Temmuz

Aslan Burcu 23 Temmuz -22 Ağustos

Başak Burcu 23 Ağustos -22 Eylül

Terazi Burcu 23 Eylül-23 Ekim

Akrep Burcu 24 Ekim-22 Kasım

Yay Burcu 23 Kasım – 21 Aralık

Oğlak Burcu 22 Aralık- 20 Ocak

Kova Burcu 21 Ocak- 18 Şubat

Balık Burcu 19 Şubat-20 Mart

Koç Burcu 21 Mart- 20 Nisan

Yönetici ruhu sayesinde grup içerisin de öncü olmaya ve grup da liderlik etmeye uygun. Aktif, cesur ve girişken. Hedefleri doğrultusunda ilerlerken karşısında duran herkesi silebilecek kadar hırslı ve rekabetçi. İlişkilerinde son derece bağımsız, ben merkezli insanlardır.

Boğa Burcu 21 Nisan-20 Mayıs

Kendinden emin ,güvenilir. Kendini göstermek ve kanıtlamak için fırsat kollar. Hedefleri doğrultusunda son derece kararlı, kimseye söylemediği planları mutlaka vardır. Kendini güvence altına almadan elini taşın altına sokmaz. İlişkilerinde kıskanç, sadık ve sahiplenicidir.

İkizler Burcu 21 Mayıs -21 Haziran

Oldukça zeki, pratik ve yapıcıdırlar. Bir sorun karşısında fikir yürütme konusunda çok başarılıdırlar, çözüm odaklı davranış sergilerler. Sorunlarının üzerine giderek çözmeye çalışırlar. İlişkilerinde uyumlu ve anlayışlı davranırlar.

Yengeç Burcu 22 Haziran – 22 Temmuz

Değişken ruh haline sahip insanlardır. Duygusal yaklaşımlarına karşılık beklerler, karşılık bulduklarında mükemmel bir ilişki kaçınılmaz olur fakat karşılık bulamadıklarında oldukça sinirli ve agresif bir tavır takınabilirler. Şiddete eğilimlidirler bu bağlamda tehlikeli bir burç denilebilir.

Aslan Burcu 23 Temmuz -22 Ağustos

Gösterişi ilgiyi ve övgüyü sever. Dış görünüşü, dik yürüyüşü ve umursamaz tavırlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarır. Çapkın ve flörtöz olmasına karşılık bir ilişki içerisindeyken sabırlı, anlayışlı ve güvenilirdir. Karşısındaki insana verdiği değeri hissettirir, karşılığını da almak ister.

Başak Burcu 23 Ağustos -22 Eylül

Mükemmeliyetçi, sistematik, planlı ilerlemeyi sever. Hep bilgiyi arar, kendini geliştirmeye açıktır. İlişkilerinde en ufak detayı önemser, küçük ayrıntıları göz ardı etmez ve ilişkisinde olabildiğince sadıktır. Yardımseverdir, karşısındakinin zor zamanında yanında olarak kendi insani duygularını tatmin eder.

Terazi Burcu 23 Eylül-23 Ekim

Zeki ve çalışkan olmalarına karşın son derece kararsızdırlar. İçinde bulundukları durumu kararsızlıklarıyla çıkmaz hale sokarlar. Eğlenmeyi ve eğlendirmeyi sever, her ortama ayak uydururlar. En iyi anlaştıkları burç boğadır. İlişkilerinde kıskanç, ilgili, anlayışlı ve olgundurlar.

Akrep Burcu 24 Ekim-22 Kasım

Hırslı, cesur, mücadeleci, gizemli kişilerdir. Birçok şeyi aynı anda düşünüp, birçok işi aynı anda yapabilirler. Basit görünmeyi, sıradan olmayı sevmezler. Bakışları sayesinde insanların dikkatini çekmeyi başarırlar. İlişkilerinde sadık olmayı pek beceremezler.

Yay Burcu 23 Kasım – 21 Aralık

Anın tadını çıkarmayı severler. Geriye dönük yaşamazlar, geride kalmış hiçbir şeye dönüp ikinci kez bakmazlar. Keyiflerine düşkün, anın tadını çıkararak yaşamayı severler. Yaşama sevinçleri kural, sınır tanımaz hep pozitiflerdir. İlişkilerinde tartışmaya, kavgaya gelemezler böyle ortamlardan kaçmak isterler.

Oğlak Burcu 22 Aralık- 20 Ocak

Başarıyı, övgüyü ve ödülü severler. Sistematik şekilde otokontrollü davranışlar sergilerler. Kolay kolay kendi çizgilerinden çıkmazlar. Özel hayatlarında çılgın eğlenceli olabiliyorken iş hayatında en ufak bir hataya, disiplinsizliğe izin vermezler. Küçümseyici tavırları her şeyin en iyisini kendilerinin yaptıklarını düşündüklerindendir.

Kova Burcu 21 Ocak- 18 Şubat

Sevecen eğlenceli çocuksu insanlardır. İnsanları hayvanları ve doğayı severler. Yumuşak yüzlü olmalarına karşın haksızlık karşısında duruşları çok serttir. Modern insanlardır, entelektüel duruşları sayesinde havalı bir görüntü sağlar.

Balık Burcu 19 Şubat-20 Mart

Merhametli, duygusal ve sevecen insanlardır. Sakin huzurlu bir hayatın peşinden koşarlar. Çok duyarlı davranırlar, çevresinde olan ihtiyaç sahibi insanlara karşı olabildiğince bonkör davranırlar.

Gamze Bağcı 

İlgili Haberler