Uşak Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlenecek!

Uşak Üniversitesi ve Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa olarak düzenleyeceği 8 Mart dünya Kadınlar Günü programına ilişkin ayrıntılar belli oldu. İşte düzenlenecek programa ilişkin detaylar
Uşak Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlenecek!

Üniversite, programa ilişkin yaptığı açıklamasında programın Uşak Üniversitesi ve Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışması ile gerçekleşeceğini belirtti. 8 Mart Cuma günü saat 14.30’da düzenlenecek olan programın adresi “Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi” olarak belirtildi.

PROGRAM AKIŞI BELLİ OLDU

Yayımlanan davetiyede programa katılacaklar için program akışının detayları belli oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan programın devamında açılış konuşmaları yapılacak ve müzik dinletici düzenlenecek.

ekran-goruntusu-2024-03-07-161435-min.png

Bunların yanı sıra programın detaylarında şu konuların işleneceği belirtildi:

  • Sergi: Kadın ve Göç
  • Panel: Faklı Coğrafyalarda Kadın Olmak
  • Kore’de Kadın
  • Pakistan’da Kadın
  • Filistin’de Kadın
  • Türkiye’de Kadın

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan programa basın mensupları da davet edildi.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDEN ÖNEMLİ?

8 Mart tüm Dünya’da Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Tarihte ilk defa 1921 yılında kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün temelinde aslında kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal açıdan kadınların başarısının kutlanması hedeflenmektedir. 1909 yılında Kadınlar Günü düzenlendi. New York’ta düzenlenen Kadınlar Günü sonrasında 1910 yılında her yılın bir gününde kadınlar gününün düzenlenmesi önerildi. Bunun üzerine 1917 yılında Rusya’da kadınların oy hakkı kazanmasından sonra 8 Mart kadınlar için önemli bir bayram olarak tarihe geçti. 1975 yılında Birleşmiş Milletler tarafından da dikkate alınan bu tarih, bundan sonra dünyada Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı.