TBMM'ye kaydını yaptıran Milletvekili sayısı açıklandı

TBMM'de kayıt işlemleri devam diyor. Şu ana kadar TBMM'ye kaydını yaptıran Milletvekili sayısı açıklandı. İşte detaylar.
TBMM'ye kaydını yaptıran Milletvekili sayısı açıklandı

Son dakika haberine göre TBMM'ye kayıt yaptıran Milletvekili sayısı belli oldu. Buna göre son rakamlara göre toplamda 597 Milletvekili TBMM'de kayıt yaptırdı. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından Milletvekilleri halk tarafından seçildi. Seçilen Milletvekilleri ise öncelikle mazbatalarını aldılar. Ardından ise TBMM'ye kayıt yaptırmaya başladılar. TBMM kayıt işlemleri ise hala sürüyor.

Son rakamlara göre ise TBMM'ye kayıt yaptıran Milletvekili sayısı 597 oldu. Kayıt işlemleri TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin yemin töreninin başlamasının ardından kayıt ofislerinde devam etmektedir. TBMM'ye kayıt yaptıran milletvekili sayısı şu anda 597 olmuştur. 

TBMM'DE KAYIT YAPTIRAN MİLLETVEKİLİ SAYISI BELLİ OLDU

14 Mayıs 2023 Pazar günü 28.Dönem Milletvekili seçimleri gerçekleştirildi. Oy kullanma işlemlerinin ardından sandıklar açıklama başlanmıştı. Ardından cumhurbaşkanı seçimleri kesinleşmese de Milletvekilleri seçildi. Daha sonra ise süreç başladı.

Bu süreçte Milletvekilleri öncelikle mazbatalarını aldılar. Daha sonra Meclis'te yemin ettiler. Yemin etme işleminin ardından ise TBMM Genel Kurulunda kayıt ofislerinde işlemlerine devam ettiler. Şu anda TBMM'de kayıt yaptıran toplam Milletvekili sayısı ise 597'ye ulaştı. Son dakika haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyor ve sizlere sunmaya gayret ediyoruz.

Bugün açıklanacak Yeni Kabine için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan konuşmaları da yakından takip edecek ve sizlere anında yeni kabine için seçilen isimleri sunacağız. Bizi takipte kalın. 

İlgili Haberler