Meteoroloji alarm verdi! O 9 ilde yaşayanlar sokağa çıkamayacak

Kurak geçen kış mevsiminin ardından kar yağışlarının hakimiyet göstermesi ile Meteoroloji, ülke genelinde raporunu yeniledi.
Meteoroloji alarm verdi! O 9 ilde yaşayanlar sokağa çıkamayacak

Türkiye'de aralık ayında başlayan kış mevsimi oldukça kurak geçti. Şubat ayı ile birlikte yurt genelinde kar yağışının hakimiyet göstermesi ile birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni raporunu yayımladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise dokuz il için kritik bir uyarıda bulundu.

METEOROLOJİDEN 9 KENTE UYARI

MGM tarafından yapılan uyarılara göre gece saatlerinde kar yağışının kuvvetlenerek artması bekleniyor. MGM'den yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Konya, Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların bu gece saatlerinde Bursa, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde kuvvetli kar, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. 

SABAH SAATLERİNDEN İTİBAREN ETKİLİ OLACAK

Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin edilirken Bursa, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde kuvvetli kar görülecek. Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevreleri ile İstanbul'da da karla karışık yağmur bekleniyor. Yapılan açıklamada buzlanma ve don beklendiğinden vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. 

BÖLGELERDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile zamanla genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler