O ilde sokağa çıkmak imkansız olacak! Şiddetli fırtınanın hızı 120 km'yi bulacak

Yaşanan kurak günlerin ardından etkisini gösteren soğuk hava dalgası ile kış kendini gösterdi. Meteoroloji'nin hava durumu raporu yenilenirken İstanbul için kritik uyarı yapıldı.
O ilde sokağa çıkmak imkansız olacak! Şiddetli fırtınanın hızı 120 km'yi bulacak

O ilde sokağa çıkmak imkansız olacak! Şiddetli fırtınanın hızı 120 km'yi bulacak - Türkiye'de aralık ayında başlayan kış mevsimi oldukça kurak geçmişti. Kurak geçen kış mevsiminde özellikle su sıkıntısı gündeme gelirken şubat ayında kış nihayet yüzünü gösterdi. Kar yağışlarının hakimiyet göstermesi ile birlikte Meteroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yurt genelinde hava durum raporunu yeniledi. MGM tarafından yapılan uyarıların ardından Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, İstanbulluları fırtına konusunda uyardı.

İSTANBUL İÇİN KRİTİK UYARI YAPILDI

İstanbul'da kar yağışı beklenirken şiddetli fırtına uyarısında bulunan Meteoroloji Mühendisi Öztel, fırtınanın hızının 80 ile 120 km'ye kadar ulaşacağını söyledi. Fırtına nedeniyle tabelaların uçabileceğini söyleyen Öztel, pazar ve pazartesi günü şiddetli yağışın süreceğini aktardı. Bununla birlikte detaylı bir değerlendirme yapan Meteoroloji Mühendisi Öztel, "Rüzgarın hızı şehir içinde 80 km'yi bulacak. 120 kilometreye kadar da ulaşabilir. Tabelaları uçuracak bir rüzgar bu. İstanbullular büyük fırtınaya hazırlıklı olsunlar. Gelecek perşembeye kadar kar havasının içerisindeyiz. Çatalca istikametine doğru kar nedeniyle trafik aksayabilir. Pazar akşamı Kırklareli'nden Silivri'ye uzanan bir kar örtüsü bekleniyor. Pazartesi günü de İstanbul'da kuvvetli yağış var. İnsanların dışarıda yürümesi için fırtına tehlikeli bir durum. Okullar tatil olur mu diye bekleniyor; soruluyor. Bu fırtınanın çok kuvvetli ve tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirtmek gerekir. Hazırlıklı olmalı.'' ifadelerine yer verdi. 

VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan İstanbul'da, Şehir Hatları'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar ve Beşiktaş-Adalar seferlerinin hava muhalefeti  nedeniyle yapılamadığı duyuruldu. Lodos nedeniyle seferlerde iptaller ve gecikmeler yaşanabildiği, anlık güncellenen iptal seferlerin, "sehirhatlari.istanbul/tr/iptal-seferler" sayfasından öğrenilebileceği kaydedildi. 

İlgili Haberler