Meteoroloji 5 il hariç tüm yurtta kar ve yağmur uyarısı yaptı! Sıcaklıklar 10 derece düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporlarını yayınladı. Haftaya Çarşambadan sonra hızlı bir soğuma başlıyor. Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek.
Meteoroloji 5 il hariç tüm yurtta kar ve yağmur uyarısı yaptı! Sıcaklıklar 10 derece düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu tahmin raporlarına göre sıcaklıkların 10 derece birden düşeceği duyuruldu. Yayınlanan raporlara göre ise yurdun genelinde yağış beklendiği açıklandı. 5 il hariç tüm yurtta kar ve yağmur bekleniyor. İstanbul'da haftaya 17 derecede kadar yükselecek olan hava sıcaklıkları bu 10 derecelik ani düşüş ile 7 derecelere kadar düşücek. Bu hızlı soğuma sonrasında çoğu ilde kar yağışı ve yağmur bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan raporlara göre Türkiye genelinin parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve bununla birlikte Tokat, Kayseri, Ordu, Niğde, Sivas ve Edirne çevrelerinde yağmur ve yer yer sağanak yağış bekleniyor.

Bununla birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun Kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur beklendiği raporlar aracılığıyla yayınlandı. 

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAĞIŞ UYARISI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporlarında yağışların bir çok yeri etkileyeceği açıklandı. Buna göre Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bu sebeple sel, su baskını, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ani sel gibi doğal afetlere karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarı yapıldı. 

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji tarafından haftalık hava durumu raporu yayınlandı. Bu rapora göre yurt genelinde yağışlar bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren ülkenin genelinde kar ve yağmur bekleniyor. Perşembe günü ise Karadeniz ve Doğu bölgelerinde kar yağışı günden güne etkisini kaybedecek.

İlgili Haberler