Hafta sonu 4 il için Meteoroloji kritik uyarıyı duyurdu! Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son uyarı ile birlikte 4 ilde sel tehlikesinin olduğunu açıkladı.
Hafta sonu 4 il için Meteoroloji kritik uyarıyı duyurdu! Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji tarafından yapılan son uyarı ile birlikte 4 ilde kuvvetli yağış nedeni ile sel, su baskını gibi felaketlerin beklendiği ifade edildi. Bu nedenle özellikle de 4 il için kritik uyarı yapan Meteoroloji yayımladığı bu illerde vatandaşların önümüzdeki iki gün boyuncu uyarıları dikkate alması gerektiği öğrenildi. Yapılan uyarılar ise şu şekildeydi; 

Hafta Sonu Tunceli, Bingöl, Erzincan ve Muş’da Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Cumartesi ve Pazar günleri Bingöl, Muş ve Erzincan’da kuvvetli (21-50 kg/m2), Tunceli’de çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, 1800-1900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." 

Yapılan bu uyarının 25 Mart tarihi ile 26 Mart tarihi gece yarısına kadar geçerli olduğu beklenirken beeklenen yağış miktarının çok kuvvetli olduğu bir kez daha açıklandı. 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? 

Özellikle de 4 il için verilen bu uyarının yanı sıra Meteoroloji tarafından yapılan günlük tahmin ile Türkiye genelinde hava durumu "lkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Tokat, Niğde, Kayseri, Sivas ve Edirne çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenmektedir." şeklindeki ifadeler ile açıklandı. 

Karadeniz bölgeleri için yapılan çığ tehlikesi uyarısının yanı sıra Doğu Anadolu bölgesi için de toz taşınımı tehlikesi bulunduğu ifade edidli. 

İlgili Haberler