Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL kararı ile yağmalara müdahale edileceğini açıkladı

6  Şubat 2023 sabahı Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 depremin ardından OHAL ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL kararı ile yağmalara müdahale edileceğini açıkladı

6 Şubat Pazartesi 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 ve Elbistan ilçesinde saat 13.24'de 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis, Diyarbakır, Adana ile Hatay'da bilanço ağırlaşmaya devam ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

Türkiye'nin yasa boğulduğu Kahramanmaraş depreminin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Milyonların kalbi 10 ilde atarken yardım kampanyaları AFAD aracılığıyla depremzedelere ulaştırılmaya devam ediyor. Depremin ardından 7 günlük Milli Yas ilan edildiğnii açıklayan Cuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 ay süreyle 10 ilde de OHAL kararı alındığını açıkladı. Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı yerlerde olan yağmalamalara dikkat çekti. Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesi, Hatay ve İskenderun ilçesi ile Adana'da 8 Şubat tarihinde deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi alan Erdoğan, afetzedelerle bir araya geldi. 9 Şubat günü is Gaziantep'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir takım açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında, ''Tarihimizin en büyük deprem felaketinde ilçeleriyle beraber büyük yıkıma uğradı. Dün depremin merkezi Kahramanmaraş, Hatay ve Adana olmak üzere bazı ilçelerle beraber ziyaret gerçekleştirdim.'' diyen Erdoğan, ''Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 14 bin 14'e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794. Enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir gayretle devam ediyor. 6 bin 444 bina yıkıldı.'' ifadelerini kullandı.

YAĞMALARA OHAL İLE MÜDAHALE EDİLECEĞİNİ AÇIKLADI

Deprem bölgelerinde yağma iddialarının artması ve bazı görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Süreci siyasi istismara dönüştürenler var. Buna benim halkım asla prim vermeyecektir. Bugün inşallah OHAL ile ilgili Meclisimiz'de 3 ay süreyle ilanını yapacağız. Ben şu anda adımı attım, Resmi Gazete'de yayımlandı. Meclis'te yapılan oylamayla yürürlüğe girmiş olacak. Bu Türkiye'de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne fesat gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkanını devlete vermiş olacak.Bazı yerlerde maalesef marketlere yağmalama çalışmaları oluyor. Bunlara OHAL ile müdahale etme imkanı olacak.'' dedi.

Türk halkının gösterdiği hassasiyete değinen Cumhrubaşkanı Erdoğan, ''Tüm halkıma hassasiyet gösterdikleri ve bize güvendikleri için teşekkür ederim. Şunu endişe etmeyin, bugüne kadar Van'da, Bingöl'de, Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de nasıl atlattıysak aynı şekilde 10 ilimizde süratle konutlarımızı yapıp sahiplerine teslim edeceğiz.'' ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler