65 yaş üstü ve engelli vatandaşların dikkatine! Ücretsiz kullanılacak

65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar için ücretsiz biniş hakkı ile ilgili Ankara EGO Genel Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.
65 yaş üstü ve engelli vatandaşların dikkatine! Ücretsiz kullanılacak

65 yaş üstü ve engelli vatandaşların dikkatine! Ücretsiz kullanılacak: 65 yaş üstü vatandaşlar ve engelli vatandaşlar için geçerli olacak o hizmet ücretsiz olarak kullanılanılabilecek. Ankara EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile toplu taşıma araçlarının kullanımında sadece 65 yaş üstü vatandaşlar ve engelli vatandaşlar sınırsız biniş hakkına sahip olabileceği haberi verildi. Fakat bu biniş hakkından yararlanmak için yerine getirilmesi gereken bir şart bulunuyor. 

Ankara EGO Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu açıklamaya göre 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların başvuru koşulları sağlamaları ile ve bunun yanında 40 TL kart ücreti ödeyerek başvurmaları neticesinde sınırsız biniş hakkına sahip  olacaklardır. Başvuru için sınırsız biniş hakkı elde edebileceğiniz karta sahip olabilmek için 40 TL tek seferlik bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlara verilen bu kolaylık Ankara EGO Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Yapılan açıklamanın devamında “Ancak sadece 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın, web sitemizde de belirtilen başvuru koşullarını taşımaları ve 40 TL kart ücreti ödemeleri halinde, sınırsız biniş hakkı bulunmaktadır.” ifadeleri kullanıldı. 

ANKARA 2023 YILI GÜNCEL TOPLU TAŞIMA BİNİŞ ÜCRETLERİ 

Ankarakart bir kişilik güncel biniş ücreti  9,50 TL

Kullan at bilet bir kişilik güncel biniş ücreti 11 TL

Kredi kartı ile biniş ücreti bir kişilik 11.50 TL

NFC ile yani Cep Telefonu ile biniş ücreti ise 11.50 TL'dir.

Öğretmen güncel bir biniş ücreti 7 TL'dir.

Bunun yanında Ankara EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 65 yaş üstü vatandaşlar ve engelli vatandaşlar için kullanılabilecek olan ücretsiz ve sınırsız biniş hakkı için 40 TL'lik bir ücret karşılığında kart sahibi olabilirsiniz. Bu kart için başvuru yapmanız ve istenilen belgeleri tam olarak sunmanız gerekmektedir. 

İlgili Haberler