5 ilde SON DAKİKA YASAK KARARI! Uşak Afyon Eskişehir Kütahya Bilecik sahur ve iftarda yapılamayacak

Ramazan ayına girilmesine sayılı günler kala 5 il için son dakika yeni karar açıklandı. Uşak, Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Afyonkarahisar'da oturan herkesi ilgilendiriyor...
5 ilde SON DAKİKA YASAK KARARI! Uşak Afyon Eskişehir Kütahya Bilecik sahur ve iftarda yapılamayacak

Uşak Afyonkarahisar Eskişehir Kütahya ve Bilecik! 5 il için SON DAKİKA Ramazan kararı - 10 Mart 2024 Pazar gününü 11 Mart 2024 Pazartesi gününe bağlayacak olan gece itibari ile Türkiye ilk sahura kalkmaya hazırlanırken 5 il için yeni karar son dakika açıklandı. Ramazan ayı tüm hızı ile devam ederken OEDAŞ 5 ilde Ramazan ayı dolayısıyla yeni uygulamaya geçeceklerini ifade etti.

Ramazan ayı boyunca hem sahur hem de iftar sofralarında mağduriyet yaşamamalarını sağlamak adına eEektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, Ramazan ayı dolayısıyla altyapı geliştirme ve iyileştirme çalışmalarının saatlerinde düzenlemeye gidileceğini duyurdu. Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca planlı elektrik kesintileri ve alt yapı çalışmaları 08:30 ile 16:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

OEDAŞ'TAN RAMAZAN AYI KARARI! SAHUR VE İFTAR SAATLERİNDE YAPILAMAYACAK YASAKLANDI...

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, Ramazan ayı dolayısıyla altyapı geliştirme ve iyileştirme çalışmalarının saatlerinde düzenleme gerçekleştirdi. Bu düzenlemeye göre çalışmalar 08.30-16.30 saatleri arasında tamamlanacak ve böylelikle iftar ve sahur saatleri arasında planlı kesinti yapılmayacak.

Muhtemel arıza ve kesintilere ise OEDAŞ’ın 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren arıza bakım ve onarım ekipleri en kısa sürede müdahale edecek. Sürdürülebilir ve güvenli elektrik arzı için yatırım ve bakım-onarım çalışmalarına aralıksız devam eden Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), bu çalışmalar esnasında can, mal ve çevre güvenliği için zorunlu olarak planlı kesinti yapıyor. Şirket bu çalışmalarının saatlerinde Ramazan ayı dolayısıyla bir düzenlemeye gitti.

eksinti-saatleri.jpg

Buna göre planlı kesinti yapılması gereken tüm çalışmalar 8.30-16.30 saatleri arasında tamamlanacak. Böylelikle iftar ile sahur arasında hiçbir planlı kesinti yapılmayacak. Planlı kesintiler haricinde, muhtemel bir arıza nedeniyle gerçekleşebilecek kesintilerde ise OEDAŞ’ın hizmet bölgesi olan Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’taki arıza bakım ve onarım ekipleri, saat fark etmeksizin en kısa sürede müdahale gerçekleştirerek enerji arzı sağlayacak.

Söz konusu karar kapsamında planlı elektrik kesintisi ve bakım çalışmaları Ramazan ayı boyunca 08:30 ile 16:30 saatleri arasında yapılacak. Bu saatlerin dışında ekiplerin planlı elektrik kesintisi yapmaları yasaklanırken olası arızalarda ise ekipler yine vatandaşların mağdur olmamasını sağlamak adına saat fark etmeksizin hızlı müdahalede bulunacak.