Youtube Rakibinin İsmi IGTV

Yıllar boyunca video yükleme ve paylaşım konusunda rakipsiz olan Youtube uygulamasına İnstagram tarafından geliştirilen IGTV rakip oldu.
Youtube Rakibinin İsmi IGTV

İnstagram tarafından geliştirilen ve son rötuşları yapılan özellik ile dünyanın en büyük ve rakipsiz video paylaşım platformu olan Youtube rakibinin ismi IGTV olarak açıklandı. Youtube günümüzde video paylaşım ve izleme platformu olarak dünyanın rakipsiz uygulaması olarak dikkat çekmekteydi. Bu özelliği ile dünya üzerindeki internet reklam payının çok büyük bir bölümünü alan uygulama sürekli getirdiği yeni kural ve dayatmalarla video içerik hazırlayıcılarının tepkisini çekmeye başlamıştır. Özellikle sektörde tekel gibi hareket etmeye başlayan Youtube bu anlamda dünya üzerinde davalara konu olmaya başlamıştır.

İnstagram Tarafından Geliştirilen IGTV

Günümüzde en hızlı gelişen ve kullanıcı sayısı anlamında oldukça hızlı bir gelişim gösteren İnstagram yeni özelliği ile Youtube uygulamasına rakip olmaya hazırlanmaktadır. Yarın resmi olarak açıklanacak özelliğe göre artık İnstagram’da 1 saat uzunluğa kadar video atılabilecektir. Bu sayede insanlar özgün ve dikkat çekici videolar hazırlayarak sisteme yükleyeceği ön görülmektedir. Uygulama tarafından kurulacak IGTV İnstagramda ki keşfet bölümünün bir parçası olması planlanmaktadır.

Yayıncılar tarafından oldukça büyük bir merakla beklenen bu özelliği gerçek anlamda Youtube uygulamasına bir rakip olabileceği belirtilmektedir. Çünkü günümüzde birçok kullanıcı Youtube uygulamasının başına buyruk bir şekilde gerçekleştirdiği kural ve dayatmalardan ciddi anlamda zarar görmeye başlamışlardır. Video içerik oluşturucuları ile sıkı ilişkiler içerisinde olan İnstagram uygulaması bu anlamda kolayca kabul göreceği yüksek sesle dillendirilmektedir.

Mobil Cihazların İçerik Üretiminde Kullanılması

Günümüzde video içerik üreticileri içeriklerini üretmek için oldukça pahalı cihaz ve ekipman kullanmaktaydılar. Yeni hayata geçecek IGTV sayesinde bu pahalı cihazlar yerine mobil cihazlar üzerinde çok daha kolay ve hızlı içeriklerin üretilmesi planlanmaktadır.

İlgili Haberler