YouTube kullanıcıları için yeni kararlar duyuruldu! Artık o videolar kaldırılmayacak

Dünya çapında en çok ziyaret edilen sosyal medya platformu YouTube hakkında yetkili kişiler tarafından önemli kararlar açıklandı.
YouTube kullanıcıları için yeni kararlar duyuruldu! Artık o videolar kaldırılmayacak

2005 senesinden bu yana dünya çapında en çok ziyaret edilen ve kullanılan platformlar arasında bulunan YouTube 2 Haziran tarihi itibariyle bazı yeni kararlar aldığını duyurdu. Özellikle de Türkiye'deki seçim dönemine YouTube özelinde yayımlanan siyasi içerikli videolar hakkında merak edilenlerin artmasının ardından YouTube, fikirlerin açık bir şekilde tartışılmasında herhangi bir engelin bulunmadığından bahsetti. 

2020 senesinde ABD seçimlerinde benzer sorunların yaşanarak on binlerce videonun kaldırılmasının ardından bu konunun yeniden değerlendirilmesi, fikirlerin daha özgürce söylendiği bir ortamın oluşmasının hedeflendiği öğrenildi. 

İÇERİK KALDIRMAYI DURDURUYORUZ

Fikirlerin açıkça tartışılması demokratik bir toplumun özü olarak yorumlayan YouTube, “Seçim yanlış bilgilendirme politikamızın ilk olarak Aralık 2020'deki geçmiş ABD Başkanlık seçimlerinin dürüstlüğüne odaklanan bir önlemini uygulamaya koyduk. İki yıllık bir süreç, on binlerce videonun kaldırılması ve bir seçim döneminden sonra, günümüzün değişen manzarasında bu politikanın etkilerini yeniden değerlendirme zamanının geldiğini anladık. Mevcut ortamda, bu içeriğin kaldırılması bazı yanlış bilgileri engellese de, şiddet veya diğer gerçek dünyaya zarar verme riskini anlamlı bir şekilde azaltmadan siyasi söylemi kısıtlama gibi istenmeyen bir etkiye de sahip olabileceğini bulduk." dedi.

Yapılan bu açıklamalarına tüm bu durumların göz önünde bulundurularak 2024 seçim kampanya süresi boyunca ABD Başkanlık seçimlerinde yaygın dolandırıcılık, hata veya aksaklıkların meydana geldiğine dair asılsız iddiaları öne süren içeriği kaldırmayı durduracakları öğrenildi. 

İlgili Haberler