Yapay zeka Uşak'ın ismini Melodiye yaptı! İşte Türkiye'de 81 ilin yeni isimleri

Yapay Zeka uygulaması üzerinden Türkiye'de ki şehirlerin isimleri yeniden belirlendi. İşte o çok konuşulacak isimler!!!
Yapay zeka Uşak'ın ismini Melodiye yaptı! İşte Türkiye'de 81 ilin yeni isimleri

Yapay zeka Uşak'ın ismini Melodiye yaptı! İşte Türkiye'de 81 ilin yeni isimleri - Tüm dünyada yapay zeka çılgınlığı her geçen gün daha da büyürken Türkiye'de de yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Yapay zeka pek çok farklı amaç için kullanılırken ticari amaçlarla kullanımın yanı sıra eğlence amacı ile de kullanım yaygınlaşıyor. Bunlardan biri de şehirlerin isimler için yapılan yapay zeka denemesi olarak öne çıktı. 81 ile verilen bazı isimler çok beğenildi bazı isimler ise güldürdü.

TÜRKİYE'DE YER ALAN ŞEHİRLERE YAPAY ZEKA İSİM VERSEYDİ NE OLURDU?

Şehirlerin isimlerini değiştiren bir yapay zeka motoru, Uşak'ın ismi Melodiye, Afyonkarahisar’ın ismini ise ‘Terapetya’ olarak belirledi. Son yıllarda yapay zeka motorlarının kullanımı arttı.

sehirlerin-isimleri-degisti.jpg

Vatandaşlar, gelişen teknoloji ile beraber yapay zekayı hem işlerinde hem de eğlence sektöründe sıklıkla kullanmaya başladı. Yapay zekanın neler yapabileceğini merak eden bir sosyal medya kullanıcısı, yapay zekadan Türkiye’deki şehirlere yeni isimler vermesini istedi.

Yapay zeka Uşak'ımızın ismini Melodika olarak belirlerken komşumuz Afyonkarahisar'ın ismi Terapetya, Manisa'nın ismi Akhisarlılar, Denizli'nin ismi Horozköy, İzmir'in ismi Azura ve Aydın'ın ismi ise Afrodisyas oldu.

Türkiye'nin gözbebeği İstanbul'un ismi ise yapay zeka tarafından İstarmoni olarak belirlenirken Ankara'nın ismi ise Atatürk oldu.