WhatsApp’ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

WhatsApp’ta engellendiğimi nasıl anlarım sorusu merak edilenler arasında karşımıza çıkıyor. Dünyanın her yerinden milyonlarca insan her gün iletişim kurmak ve haberleşmek için WhatsApp uygulamasını kullanıyor.
WhatsApp’ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

Emoji, GIF, fotoğraf ve video gönderme, sesli ve görüntülü arama gibi ek olarak birçok özellik sunan WhatsApp, yazılımına birçok yeni özellik eklenerek ilk günkünden çok daha gelişmiş olarak son yıllarda en popüler mesajlaşma uygulaması olarak biliniyor. WhatsApp’ın kullanıcılarına sunduğu bir diğer özellik ise istenmeyen numaraların uygulama üzerinden engellenebilmesi. Peki WhatsApp’ta engellenenler bunu nasıl anlıyor? Siz de WhatsApp’ta engellendiğimi nasıl anlarım sorusuna yanıt arıyorsanız bu yazıyı okumadan geçmemenizde fayda var.

WhatsApp’ta Kişi Engelleme

İletişim kurmak istemediğiniz ya da sizi rahatsız ettiğinizi düşündüğünüz kişileri WhatsApp üzerinden engelleyebilirsiniz. WhatsApp’ta engellendiğimi nasıl anlarım sorusu ise kullanıcılar tarafından sık sorulan sorular arasında.

Birinin Sizi Engellediğini Nasıl Anlarsınız?

WhatsApp’tan engellenmek birçok kişinin korkulu rüyası. Birinin sizi engellediğini düşünüyor ancak emin olamıyor ya da kişiye direkt olarak soramıyorsanız, WhatsApp’ta engellendiğimi nasıl anlarım sorusu içinizi yiyor olabilir. Engellenip engellenmediğinizi anlamak için temelde 4 ipucu bulunuyor:

1. Online Görünüyor Mu?

WhatsApp’ta sizi engelleyen bir kişi asla çevrimiçi olarak görünmez. Engellenip engellenmediğinizi anlamanın en kolay yollarından biri kişinin çevrimiçi olma durumunu kontrol etmektir. Aynı zamanda engelleyen kişinin son görülmesi de engellenen kişi tarafından görülememektedir.

2. Mesajlarınız İletiliyor Mu?

Gönderdiğiniz mesajlar iletilmediği zaman tek tikte kalmaktadır. Bir mesajın tek tikte kalmasının tek sebebi kişinin sizi engellemesi olmayabilir. Ancak yine de sizi engelleyen birine mesajlarınız hiçbir zaman iletilmeyecektir.

3. Profil Fotoğrafını Kontrol Edin

WhatsApp kullanıcıları, gizlilik seçenekleri arasından profil fotoğraflarını bazı kişilere gizleyebilmekte ya da hiç fotoğraf koymamayı tercih edebilmektedir. Ancak engellendiğinizi anlamanızın bir yolu da aniden profil fotoğrafının gitmesidir.

4. Başka Bir Telefondan Kontrol Edin

WhatsApp’ta engellendiğimi nasıl anlarım diye merak ediyor ancak emin olamıyorsanız, sizi engellediğini düşündüğünüz numarayı başka bir arkadaşınızın telefonuna kaydederek profil bilgilerini kontrol edebilir buradan bir ipucu çıkarabilirsiniz.

İlgili Haberler