WhatsApp’ta büyük değişiklik! Yakında gelecek güncellemeyle WhatsApp’ta fotoğraf gönderme özelliği değişecek

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni bir güncelleme haberiyle dikkat çekti. WhatsApp’tan fotoğraf gönderenleri yakından ilgilendiren gelecek güncellemenin benzersiz özelliklere sahip olması bekleniyor…
WhatsApp’ta büyük değişiklik! Yakında gelecek güncellemeyle WhatsApp’ta fotoğraf gönderme özelliği değişecek

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan WhatsApp, kullanıcı deneyimini geliştirmeye çalışıyor. Şirketin geliştirici ekibi, kullanıcıların daha verimli sonuç alabileceği yeni özellikler getirmek için çeşitli güncellemeler yapıyor. Özellikle WhatsApp uygulaması üzerinden yakınlarına fotoğraf gönderen kişileri yakından ilgilendiren bir güncelleme haberi öne çıktı. WhatsApp’tan fotoğraf gönderen herkesin uygulamayı kullanım alışkanlıklarını değiştirecek bu güncellemenin detayları belli olmaya başladı.

WhatsApp’tan Yeni Özellik Duyurusu

WhatsApp mobil uygulaması üzerinden fotoğraf gönderen kişilerin kullanım deneyimi iyileştirilecek. Bu alanda radikal adımlar atmaya hazırlanan firmanın geliştiricileri yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. WhatsApp’ın Beta sürümünde test aşamaları devam eden yeni özellik, fotoğraf gönderen kişileri yakından ilgilendiriyor. Dünya çapında milyarlarca aktfi kullanıcısı bulunan WhatsApp, yeni bir özelliğini daha duyurdu. Henüz uygulamalara gelmemiş olsa da yeni güncellemeyle birlikte fotoğraf gönderme sistemi epey değişecek.

WhatsApp Fotoğraf Gönderenler Dikkat

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son güncelleme duyurusu ile dikkatleri üzerine çekti. Bilindiği üzere her ne kadar bu sektörde tekel konumunda olsa da WhatsApp’tan fotoğraf gönderme konusunda bazı sorunlar vardı. Özellikle WhatsApp’tan bir başkasına gönderilen görsellerin görüntü kalitesinde ciddi bir azalma meydana geliyordu. Bu konuda yeni bir çözüm getirmesi beklenen WhatsApp geliştiricileri, konuyla ilgili yeni bir güncelleme özelliğini yayınladı.

Anlık mesajlaşma uygulamaları arasında en popüleri haline gelen WhatsApp’ın güncellemeleri yakından takip ediliyor. Bu mobil uygulama üzerinden bir başka kullanıcıya fotoğraf gönderirken yaşanan en büyük problem kalite kaybıydı. Telefonun kamerasından kaliteli biçimde çekilen fotoğraflar, WhatsApp’tan başka birine atılınca görsel kalitesi düşüyordu. Kameranın çektiğinden daha kötü iletilen fotoğraflarda kalite kaybı yaşanması şikayetlerini değerlendiren uygulama ekibi çözüm geliştirmek için harekete geçti.

Gönderilen Fotoğraf Kalitesi Ayarlanabilecek

WhatsApp geliştiricileri uygulama üzerinden karşılıklı olarak fotoğraf gönderenleri ilgilendiren özellik üzerinde çalışıyor. WABetaInfo topluluğunda yer alan son haberlere göre WhatsApp’ta artık karşı tarafa daha kaliteli fotoğraf gönderilebilecek. WhatsApp uygulamasında kullanıcılar fotoğraf gönderirken kalite seçimi konusunda tercihte bulunabilecek. WhatsApp’tan atılacak fotoğrafların kalitesinin düşük mü yoksa yüksek mi olacağına kullanıcı karar verecek. Bu konuyla ilgili detaylar merak edilirken geliştiriciler henüz kapsamlı bir açıklamada bulunmadı.

Geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan WhatsApp mobil uygulamasında fotoğraf göndermek artık çok daha kaliteli hale gelecek. WhatsApp’tan atılan fotoğrafların görsel kalitesini belirleme imkanı sunan güncellemenin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Ülkemizde milyonlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp mobil uygulamasının güncelleştirmeleri büyük ilgi görüyor. Hemen hemen tüm akıllı telefon kullanıcıları WhatsApp uygulamasını tercih ediyor.

İlgili Haberler