WhatsApp ücretsiz kalacak ama tam ekran reklamlar olacak

Facebook'un satın aldığı ve yıllardır ücretsiz olarak kullandığımız bir iletişim uygulaması olan WhatsApp, bir devrin sonunu getirmeye hazırlanıyor. Yabancı kaynaklı basın kuruluşları gelecek yıldan itibaren WhatsApp durumlarında ve hikayelerinde reklamların olacağını iddia ediyor.
WhatsApp ücretsiz kalacak ama tam ekran reklamlar olacak

Facebook şuan aktif olarak Instagram ve aynı zamanda WhatsApp üzerinde köklü deişiklikler yapılıyor. WhatsApp özellikle son günlerde birçok kişinin yakından ilgilendiği değişiklikleri yapmaya başladı. Sizlere şimdi sizinde çok şaşıracağınız bir bilgi paylaşayacağız. 22 milyar dolara satın aldığı ve satın aldığı günden bu yana geliştirmeler ve hızlandırma çalışmaları yapılan WhatsApp uygulamasında hiçbir şekilde reklam yada şirketin gelir sağlayacağı bir şey mevcut değildir. Facebook'un neden WhatsApp'a halen reklam koymadığı tartışılır bir konuydu ki konuyla alakalı olarak gelişmelerin yaşandığı bugünlerde artık reklamla karşılacağımız belli oldu. 

PARALI SÜRÜMÜN OLMAYACAĞI YÜKSEK İHTİMALLER ARASINDADIR

WhatsApp şuan resmi kayıtlara göre hiçbir şekilde gelir sağlamıyor diye biliyoruz ama elbette çok uçuk teoriler var. Şirketin bizim bilgilerimizi WhatsApp üzerinden sattığı yada konuşmalarımızı okuyup Facebook ve kuruluşlarında reklam gösterdiği fikirleri aslına bakarsanız çok saçma değil ama milyarlarca kişinin konuşmalarına nasıl bir algoritma koyacakları elbette şuan sır perdesi gibi duruyor. Konuyla alakalı olarak merak edilen bir diğer konu ise reklamlı WhatsApp yerine parasını verip ücetli sürüm WhatsApp almak isteyen kişiler olacak. İhtimaller arasında WhatsApp'ın ücretli sürümünün olmayacağı söyleniyor ama elbette gelecek yıl hep birlikte göreceğiz. 

REKLAMLAR KULLANICIYI SİNİRLENDİRİRSE WHATSAPP BİTER

İddialar doğru olursa ve gelecek yıl WhatsApp reklamlı olmaya başlarsa elbette bu uygulamanın sonunun geldiğine işaret olmayabilir. Türkiye'de reklam ile çalışan haber siteleri yada farklı internet girişimleri var ama biz bazılarında reklam olduğunu bile fark etmiyoruz. WhatsApp'ta reklamlar bizi rahatsız edecek kadar tam ekran boyutunda yada süreli olarak karşımıza çıkan reklamlar olursa elbette bu uygulamanın sonuna geldiğinin işareti olur ama rahatsız etmeyen reklamlar olursa uygulama kullanıcılarında hiçbir azalma görmeyeceğini söyleyebiliriz. 

İlgili Haberler